Søg støtte

Søg

Selvevaluering

REBECCA studiet – skræddersyet støtte til skrøbelige kvinder med brystkræft

Kræftens Bekæmpelses & Rigshospitalet

Om donationen

Nogle kvinder med brystkræft kæmper ekstra hårdt med at håndtere hverdagen, selv efter at de har afsluttet deres behandling og er blevet erklæret raske. Ifølge et pilotstudie kaldet REBECCA studiet gælder det cirka halvdelen. Dette projekt vil afprøve en ny tilgang til rehabilitering af nydiagnosticerede kvinder, der er særligt psykologisk skrøbelige. Konkret er der tale om et hospitalsbaseret supplement til den eksisterende kommunale rehabilitering. Interventionen vil bestå af tre komponenter, nemlig screening for psykologisk skrøbelighed, skræddersyet rehabilitering til individuelle behov samt opstart af rehabilitering og kræftbehandling samtidig. Målet med projektet er i sidste ende at kunne forbedre hverdagslivet for kvinder med brystkræft.
Region
Landsdækkende
Type
Forskningsprojekt
Modtager
Kræftens Bekæmpelses & Rigshospitalet
Støttet beløb
5.346.432 kr., år 2016
Delmål

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Kvinder

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi forsøger i et nationalt samarbejde sundhedsprofessionelle der arbejder med brystkræftpatienter at ansøge om midler til at implementere interventionen.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Det lykkedes os at gennemføre en lodtrækningsundersøgelse hvor vi inkluderede psykologisk sårbare brystkræftpatienter og testede om det gjorde en forskel at tilbyde dem ekstra støtte fra en navigator sygeplejerske. Det gjorde en forskel for kvinderne!

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Det at have resultater fra en lodtrækningsundersøgelse har været rigtig vigtigt i forhold til at dokumentere effekten overfor sundhedsprofessionelle og i sidste ende for politikere