Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Social og miljømæssig værdi

Butik de gule hjælpere

Om donationen

Foreningen De Gule Hjælpere indsamler fødevarer, der er tæt på udløbsdatoen, og sælger dem billigt til foreningens medlemmer. På den måde begrænser projektet madspild og bidrager til, at udsatte og trængte familier kan handle sundt og varieret til billige penge. Med donationen kan foreningen optimere driften gennem nye samarbejder med butikker, der donerer fødevarerne, og nå ud til flere brugere, der ønsker medlemskab.
Region
Syddanmark
Type
Projekt
Modtager
Butik de gule hjælpere
Støttet beløb
20.000 kr., år 2022
Delmål
Alle med fra start

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Børn og unge, Voksne, Ældre

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Der er kommet nye medlemmerne til og ny målgruppe er ukrainske familier. Butikken har lavet "SKILTE" hvor der er oversat til ukrainsk ved madvarerne m.m. Aldi er igen med på de gule hjælpers rute, hvor der hentes madspildsvarer. Rema og menu er også med. Ny lokal aftale er et gartneri, hvor 2 frivillige tager over og sortere og henter tomat og agurk til butikken i sæson, Ligeledes specielbutik ad hoc med kaffe.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
foreningen har siden oktober 2022 til d.d. fået 119 nye medlemmer. og 8 nye frivillige hjælpere. Der kommer medlemmer fra blandt andet Otterup og Odense og flere arrangerer samkørsel til butik de gule hjælpere.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
en overvejelser er at der kunne samarbejdes med skoler, dog ville dette kræve flere ressourcer. Brede Informationer ud til offentlige instanser/socialafdelingen m.m. om de gule hjælpere.

Delmål

Alle med fra start

Alle børn og unge har brug for en hverdag med skolegang og fritidsliv i fællesskaber med jævnaldrende. Vi vil bidrage til at børn og unge, der vokser op i udfordrede familier, eller selv er udfordrede af psykiske og sociale vanskeligheder, kan leve et liv, der ligner det liv, alle andre børn og unge har.

Mere om vores fokusområde Alle med fra start