Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Socialt sårbare børn og unge

Solskinslejren under Ungdommens Røde Kors

Om donationen

Alle børn har brug for ferieoplevelser. På Solskinslejren deltager 75 socialt sårbare børn, fra familier, der er belastet af stoffer, alkohol, incest og/eller vold samt asylbørn fra København, Bornholm og tilgrænsede kommuner. Derudover deltager 40 frivillige. Børnene har ingen andre mulighed for at komme på ferie, og kommunerne har svært ved at finde tilbud, hvor der er plads til børn, som kræver højt omsorgsniveau. Donationen fra TrygFonden skal gå til oplevelser for børn på ferielejren i form af en tur til BonBon-Land, og tilskud til børn fra kommuner, der ikke sender børn på ferielejr.
Region
Hovedstaden
Type
Projekt
Modtager
Solskinslejren under Ungdommens Røde Kors
Støttet beløb
55.000 kr., år 2015
Delmål

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Børn, Unge

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Projektet er bundsolidt. Med en stabil ledelse og mange gengangere fra år til år i frivilliggruppen. I år fik vi 12 nye frivillige af i alt 45. Ledelsen fortsætter til næste år og det samme, ved vi allerede, at også mange frivillige gør.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Solskinslejren 2017 var endnu en gang en stor succes og rigtig god for alle deltagere. Vi lykkedes med vores investering i at få "nye" kommuner til at indstille børn (ved at gå i tidlig dialog og sikre en god og smidig proces). Det betød bl.a. at lejren i år var større end vanligt - og altså inkluderede flere børn i fællesskabet, end vi regnede med. Vi planlægger at fortsætte denne positive udvikling til næste år. Vi lykkedes desuden med at skabe gode aktiviteter, som fik alle børn med i fællesskabet hen over ugen - og ungerne nød meget den tur i Bonbonland, som donationen fra Trygfonden muliggjorde. Under lejren afholdt vi som noget nyt en stor - men børnevenlig - evaluering af lejren, som i børnehøjde fik ungerne til at sætte ord på, hvad ferielejr er og betyder for dem. Denne viden er uvurderlig i det videre arbejde med at gøre ferielejren endnu bedre - set fra børneperspektiv. Samtidig var beskrivelserne og børnenes ord meget rørende. Også dér, hvor det ind imellem gør ondt, fordi mange unger kommer fra meget hårde miljøer, hvor der ikke er plads til at være børn.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi holdt en forberedelsesweekend til lejren, hvor alle frivillige mødtes og forberedte årets aktiviteter. Og både børn og hjælpere var meget tilfredse med de verdener, aktiviteter, lege, konkurrencer og rammer, som de frivillige udviklede, var rigtig gode, sjove og fællesskabs-skabende. Igen i år fik vi bekræftet en pointe, vi husker hinanden på. Den lyder, at når de voksne frivillige har lavet aktiviteter, som er børnevenlige og inkluderende og som de frivillige hjælpere også synes er sjove, så elsker børnene dem også. Magien sker så at sige, når børn og voksne leger og griner sammen - hvad enten det foregår i en piratverden eller hvis en mystisk gåde skal løses. Og dette lykkedes vi igen i år i høj grad med.