Om donationen
Donationen går til at øge danskernes kendskab til stroke samt til at rådgive via den gratis telefonrådgivning Strokelinjen. Hvert år får ca. 12.000 personer stroke i Danmark, og dertil kommer et stort antal pårørende, som oplever en markant omvæltning i hverdagen. Der er fortsat et stort behov for at øge danskernes viden om stroke, og derfor ønsker Hjernesagen fortsat at udvikle StrokeLinjen og det tilhørende digitale tilbud, som blev etableret i efteråret 2020. Her kan pårørende, patienter, fagpersoner og andre med interesse i stroke få viden og rådgivning om alt fra forebyggelse af stroke til behandling, rehabilitering og livet med stroke. Samtidig skal en indsats i samarbejde med kommunerne og hospitalerne være med til at øge kendskabet til StrokeLinjen.- Region
- Landsdækkende
- Type
- Projekt
- Modtager
- Hjernesagen
- Støttet beløb
- 5.933.946 kr., år 2021
- Delmål
- Reager på stroke
Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen
Målgruppen
Ældre
Forankring
I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?
Hjernesagens hovedbestyrelse har i projektperioden støttet en udvidelse af StrokeLinjen. Vi har skabt en individuel rådgivning med høj faglig kvalitet, som gør at andre anbefaler den. Vi har skabt fagligt og informativt indhold på hjemmesiden ved at inddrage ekspertpanelet, etableret et stort fagligt netværk til at formidle information om StrokeLinjen og til at modtage info. fra StrokeLinjen. Vi samarbejder med Salling Group om måling af blodtryk i Bilka. Vi har søgt og fået midler hos andre.
Mål
I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?
Hjernesagen er lykkedes med at skabe en rådgivningslinje, som helt unikt henvender sig til folk med stroke eller anden erhvervet hjerneskade tæt på livet. StrokeLinjen mødes med anerkendelse af henvendere og fagprofessionelle, og er indstillet til akkreditering. I 2024 har knapt 1.700 henvendt sig til den telefoniske StrokeLinje. Hjernesagen har opnået, at flere henvendelser handler om midaldrende mænd, blandt både kvinder og mænd er mange enlige. For afasiramte er der bl.a. indført Teamsmøder.
Aktiviteter
I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?
Vi kunne med fordel have åbnet op for flere overvejelser om digitale løsninger i stedet for kun Mit StrokeNet, som viste sig ikke at være en digital bæredygtig løsning. Vi er lykkes med at skabe et stort fagligt netværk af fagprofessionelle, der kan undervise både faggrupper og borgere i kendskabet til symptomer, forebyggelse af stroke og Strokelinjen. Data viser, at for få stadig har for lidt kendskab til og viden om Hjernesagen såvel som StrokeLinjen. Det tager tid at opnå gennemslagskraft.
Delmål
Reager på stroke
Stroke - blødning eller blodprop i hjernen - er den fjerdehyppigste dødsårsag i Danmark og den hyppigste årsag til, at voksne får et handicap. Mange kan overleve stroke til et godt liv, hvis de kommer i behandling hurtigt. Vi arbejder for, at alle kan genkende symptomerne på stroke - og reagerer på dem.