Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Sund livsstil i Askov Møllehus

Den Selvejende Institution Askov Møllehus, socialpsykiatrisk bo og arbejdssted

Om donationen

Askov Møllehus er et socialpsykiatrisk bo- og arbejdssted med 15 pladser til beboere med psykiatriske diagnoser. Donationen gør det muligt at etablere et motions- og fitnessrum, så beboerne får adgang til daglig motion og styrketræning, som de ellers er afskåret fra, da de ikke er i stand til at benytte eksisterende tilbud uden for bostedet. I takt med at beboerne får lyst til og forståelse for vigtigheden af motion, og flere begynder at motionere regelmæssigt, er det planen, at de, som er i stand til det, skal deltage i lokale motionstilbud uden for Askov Møllehus.
Region
Sjælland
Type
Projekt
Modtager
Den Selvejende Institution Askov Møllehus, socialpsykiatrisk bo og arbejdssted
Støttet beløb
213.500 kr., år 2021
Delmål
Lev sundt

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Kvinder, Mænd

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Projektet er blevet forankret i institutionen helt efter planen. Motion og massage er en fast bestanddel af beboernes ugeskema som vores øvrige aktiviteter. Weekends benytter flere fitness som fritidstilbud. Vi har ansat en massør og en fitnessinstruktør, der kommer fast flere gange om ugen. Desuden bemander personalet både massagerum og fitnessrum på skiftende tider, hvor de træner sammen med beboerne så der er fine muligheder for træning med præcis den støtte, som den enkelte beboer behøver.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
De velindrettede fitnessrum og massagerum har været en kæmpe succes. Begge tilbud er integreret i vores ugeskema og bliver flittigt brugt både hverdage og weekends. For nogle er vægttab og øget muskelmasse vældig synlig, hos andre har vi arbejdet med bedre balance, bedre motorik og med afslappende øvelser. Projektet er blevet fulgt op med temauger, hvor beboerne har prøvet eksterne idrætstilbud bl.a. squash, discgolf og svømning. Motion er blevet en langt større og vigtigere aktivitet hos os.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi er utroligt tilfredse med de valgte aktiviteter og udfaldet af disse. Det er en helt fantastisk mulighed, vi har fået og som har haft en kæmpe betydning for beboernes (og også personalets) sundhed, trivsel og velvære. Desværre tør nogle af beboerne ikke at benytte den ældgamle ujævne og gelænderløse mølletrappe, der fører op til lokalerne. Trappen er pga. alder vanskelig at ændre/udbedre men på sigt vil vi finde en løsning på problemet, så alle beboere kan få fuld glæde af tilbuddet.