Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Sundhedscafe

Kulturhuset Pilegården , KulturN

Om donationen

Kulturhuset Pilegården har en gymnastiksal og et fitnesscenter, hvor personer med bl.a. KOL, diabetes, overvægt, depressioner og hjertesygdomme træner. Men det kan være svært for mange med kroniske sygdomme at finde motivationen. Med donationen kan Pilegården etablere en sundhedscafé for personer med kroniske sygdomme og deres pårørende, hvor der er workshops, foredrag samt aktiviteter og socialt netværk. Caféen skal give mulighed for at møde andre med kroniske sygdomme og afprøve forskellige aktiviteter, der støtter op omkring egenomsorg og selvhjælp.
Region
Hovedstaden
Type
Projekt
Modtager
Kulturhuset Pilegården , KulturN
Støttet beløb
46.000 kr., år 2021
Delmål
Lev med kronisk sygdom

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Ældre

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Motionsforeningen og kulturhuset vil fastholde et samarbejde hvor vi allerede har aftalt et førstehjælpskursus. Der er aftalt foredrag med hjerteforeningens Brønshøj-Vanløse der skal afvikles i samme tidsrum og samme dage som sundhedscaféen. Jeg holder løbende møder med begge foreninger og prøver at finde flere der måske vil være en del af dette koncept.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Projektet har givet deltagerne følelsen og lysten til at dyrke fællesskabet, både privat og til andre arrangementer i huset og bydelen. Flere er begyndt at træne sammen og har fået øjnene op for nye sportsgrene. Pårørende der var med, var glade for også at danne netværk med andre pårørende eller bare være sammen til foredragene og workshopenes. Dette betød at vi fik flere nye borgere med til arrangementerne og flere frivillige borgere i vores foreninger der skabte netværk, nærhed og ny viden.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi prøvede uden tilmelding flere gange som også fungerede fint men der skal lidt is i maven da man ikke ved om der kommer 10 eller 50 personer. Vi prøvede begge dele til nogle af arrangementerne som fungerede bedre da nogen har det bedst med at vide de har en plads og andre har det bedst med at komme på døren. Ferniseringen skal ændres til det sidste foredrag og en snak om hvordan året er gået og hvordan de vil fortsætte med træningen eller vedligeholde det sociale netværk, d. 14 dec.