Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Svømme/aktivitetsprojekt

Sjørring Hallen, Sj. Gym.forening, Sjørring Skole

Om donationen

I samarbejde med Sjørring Gymnastikforening og Sjørring Skole har Sjørring Kultur- og Idrætscenter indkøbt nye motionsredskaber, der skal gøre det mere attraktivt for især overvægtige børn at komme i svømmehallen. Motionsredskaberne, der tæller to motionscykler, en trampolin og et løbebånd, skal bruges UNDER vandet, og de foreløbige erfaringer er særdeles positive. Børnene går til den, får pulsen op og har det rigtig sjovt samtidigt. Hovedformålet med svømmeundervisningen, der foregår i halvanden time hver uge og kun koster 10 kr. pr. barn, er, at børnene får nogle sjove, aktive timer i fællesskab med andre, og at især overvægtige børn får lyst til at bevæge sig.
Region
Nordjylland
Type
Projekt
Modtager
Sjørring Hallen, Sj. Gym.forening, Sjørring Skole
Støttet beløb
48.970 kr., år 2015
Delmål

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Børn, Unge

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Det er kommet for at blive og alle glæder til næste sæson. Vi har talt om, om vi skulle fortsætte hen over sommeren, men vor egn har en del store svømmehaller som har både store rutchebaner og boblebade, og det kan vi ikke konkurrere med.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Det har været en kæmpe succes, at få nye redskaber i bassinnet. Vor "hal" er en lille hal som er let at overskue og det var været fuldstændig fantastisk, at være en del af den aktivitet og sprudlende af liv. Der har kun været positive tilkendegivelser og vi har fået flere hold i gang pga. de nye redskaber. Vi har udvidet, så vi nu har to eftermiddage/aftner, hvor der er frisvømning og det er helt tydeligt, at de som har haft ekstra behov for motion, er kommet begge gange. Vi har haft ca. 20 - 25 deltagere hver gang, så det må siges at være en succes. Det har været sjovt, at se, hvordan enkle redskaber som to spinningcykler i vand har givet en masse sjov og konkurrence. Man skulle tro, at man "kun" skulle cykle på disse, men nej. Man kan lave maverulninger, hoppe ud fra den, dykke under den og ja selvfølgelig cykle om kap. Undervandstrampolinen har været "klodset" op på land, så de kunne hoppe i fra den - hvilket får mig til at ønske, at vi havde søgt til en lille mobil rutchebane. Skolen som også bruger Hallen, er ovenud begejstrede. Vi har fået gang i ForeningsSFO som er et tilbud til skolefritidsordningen, hvor børnene kan komme 10 gange gratis til svømning, men hvor det er foreningen SGF som stiller med trænere. Jeg synes, at kunne mærke, at der er en tilgang af børn som ellers ikke ville komme til motion, som vi her har fået fat i. En mor takkede mig, for at sønnen havde fået lyst til sport, han er i dag 12 år og har de seneste 8 år, været indlagt en stor del og at han derfor, har haft svært ved det sociale. Han er blomstret op og fundet ud af at han faktisk er god til noget. Han startede sidste sommer med vandskræk og i dag svømmer og dykker han på lige fod med andre. Hvis projektet skulle have haft en 10'er, så skulle vi have søgt om flere midler. Jeg blev overrasket over, hvor "lidt" man kan få af svømmerekvisitter og der er stadig en lang ønskeseddel som hvis noget af det blev indfriet, ville gøre en forskel.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Som tidligere beskrevet, så burde jeg have søgt om et støtte beløb, men jeg valgte dengang, at søge om det som jeg troede. Svømmetilbehør er dyrere end jeg havde regnet med og jeg synes, at hvis vi havde en mobil rutchebane og flere dykkerting, så ville være tættere på målet. Hvis hallen havde et boblebad til at slutte af på, så ville vi formentlig kunne få fat i flere voksne, da det forholdsmæssigt er dem som er færrest af. Mange har tilkendegivet, at de synes hallen er for kold og de gerne ville slutte en svømmetur af med et boblebad. Vi er utrolig glade for det som vi har fået og håber, at vi kan komme i betragtning en anden gang.