Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Tilskud til en weekendtur

Allerød Røde Kors

Om donationen

Allerød Røde Kors har i mange år arrangeret ture og aktiviteter for flygtninge. Denne donation går til en weekendtur til Kalundborg med besøg på museum, i botanisk have og Sommerland Sjælland. Turen har til formål at give deltagerne, der tæller 75 flygtninge, en god oplevelse væk fra hverdagen, hvor de får mulighed for at danne netværk og giver børnene noget at fortælle deres kammerater om i skolen.
Region
Hovedstaden
Type
Projekt
Modtager
Allerød Røde Kors
Støttet beløb
43.750 kr., år 2019
Fokusområde
En plads i fællesskabet

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Børn, Kvinder, Mænd

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi er stadig tæt på afslutningen af dette weekendophold, men vi ved af erfaring, at familier, der har været med på vores ture fortsætter med at komme i caféen, og vi har allerede fået tilmeldinger til de kommende arrangementer. Vi har også lige fået kontakt med en person fra afghanistan som af én af vore deltagere havde fået at vide, at han kunne gå til Café l'Oase og få hjælp med at udfylde papirer til Udlændingestyrelsen. Så vi kan se, at de hjælper hinanden i dagligdagen.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
69 personer var afsted på en herlig weekend med mange gode oplevelser. Der blev knyttet fine venskaber, især blandt børnene. Det var dejligt at se, hvordan de fandt sammen, og se at de store tager sig af de små. Det var også tydeligt at se at forældrene slapper af og nyder glæden ved at se børnene har det sjovt sammen. De fleste af de deltagende familier har en meget stram økonomi, og det er dejligt at kunne give dem nogle gode oplevelser sammen med deres børn, uden at de skal tænke over udgifterne. En lille beretning om turen er indsendt til jer sammen med regnskabet.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Turen var en rigtig succes. Alle var glade og tilfredse, så vi føler ikke, vi kunne have gjort noget anderledes.

Fokusområde

En plads i fællesskabet

Alle har ret til en plads i fællesskabet. Det kræver et samfund med høj sammenhængskraft og respekt for forskellighed. Vi arbejder for, at mennesker i alle samfundsgrupper gennem frivillighed, beskæftigelse, netværk og egne initiativer kan deltage i positive sociale fællesskaber.
Mere om vores fokusområde En plads i fællesskabet