Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Tryghed, værdighed og mening

Røde Kors Asyl

Om donationen

På Røde Kors Asyl på Bornholm har man erfaret, at mange flygtninge ikke har ordentlig respekt for vand. Mange svømmer dårligt, forstår ikke altid de sociale regler i en svømmehal og er ikke afklarede omkring egne begrænsninger. Formålet med projektet er således at dække adgangen til en svømmehal i én time om ugen i 17 uger for i alt 400 asylansøgere. Målet er at lette integrationen, afhjælpe eventuelle traumer eller frygt for vand samt styrke den gensidige forståelse for god opførsel.
Region
Hovedstaden
Type
Projekt
Modtager
Røde Kors Asyl
Støttet beløb
23.520 kr., år 2016
Delmål

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Ældre

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
I Røde Kors har vi en målsætning om at skabe en tryg, værdig og meningsfuld hverdag for vores asylansøgere. Projektet TRYG svømning har i høj grad givet mening til kvindernes hverdag og det er noget de efterspørger dagligt om at fortsætte med.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vores formål - at styrke betingelserne for social inklusion - er i høj grad lykkedes. Deltagerne kom med forskellige forudsætninger. Nogle havde traumatisk forhold til vandet efter ubehagelige oplevelser som bådflygtninge, andre havde aldrig svømmet og endelig var der dem, der havde ønsket at svømme med grundet deres køn (som kvinde) ikke havde haft samfundets opbakning til at realisere dette ønske. Fælles for dem alle var, at de ikke kunne svømme og ikke kendte svømmehallens sociale spilleregler. I starten turde mange slet ikke gå i vandet, de nøjedes med at dyppe en tå i vandet i sikker afstand oppe fra kanten. Efter 6 uger kunne de fleste hoppe fra 3 meter vippen og dykke. De kunne svømme og de sociale spilleregler, som vi fulgte op på fra gang til gang rettede de ind efter med en tiltagende selvfølge efter de 6 uger. Kvinderne har tydeligt givet udtryk for at betingelserne for social inklusion er væsentligt anderledes i Danmark end i deres hjemlande. At bruge svømmehallen som kursuslokation for undervisning i dansk kultur og levevis var optimalt, Vi kan tale nok så meget om, at man som kvinde har nogle andre friheder end man eksempelvis har i Afghanistan og Irak, hvor nogle af kvinderne oprindeligt kommer fra.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Svømmehallen var et godt sted at skabe samspil mellem at have det sjovt og samtidig lære noget vigtigt om dansk levevis.