Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Tur til København

Nordstjerneskole

Om donationen

Nordstjerneskolen har en specialklasse med 15 elever med autisme eller anden gennemgribende udviklingsforstyrrelse. I skolen bliver de trænet i at være ude blandt andre unge og i store menneskemængder. På den måde lærer de hen ad vejen at skulle færdes i et andet uddannelsestilbud og være blandt større mængder af mennesker. Donationen går til en tur til København, hvor eleverne og lærerne skal køre med tog og bo på hotel samt besøge Tivoli, Christiansborg og andre seværdigheder. Turen skal styrke eleverne mentalt, socialt og psykisk og give dem mod på at færdes ude blandt andre mennesker.
Region
Nordjylland
Type
Projekt
Modtager
Nordstjerneskole
Støttet beløb
15.000 kr., år 2021
Delmål
Alle med fra start

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Unge

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
De har lært, at fordi ting er uplanlagte, er de ikke farlige. Nogle fik også lært, at man selv kan gå ind i en butik,, og man får en venlig behandling. De har også prøvet at vente på tur og at tage det roligt, selv om de står mellem mange mennesker. Det er en stor udfordring i hverdagen normalt. De har erfaret, at øvelse gør mester.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi havde en helt fantastisk tur, hvor vores elever virkelig fik prøvet grænser af. Togturen med mange mennesker, Tivoli og stå i kø, besøg på Danmarks Radio med rundvisning, Strøget hvor alt kan ske, Kanalrundfart med mange mennesker. Der var mange uforudsete ting på turen, men de klarede det med hjælp og guidning. Det var en flok stolte og glade elever, vi kom hjem med. De fleste af dem havde aldrig været væk fra forældre og de fleste havde ikke været længere væk end Aalborg. En stot succes.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Det mener vi ikke. Vi havde de unge med på råd, så de var med til at vælge det, de gerne ville opleve. Det eneste, der lå fast, var Tivoli og Christiania, og de andre oplevelser var planlagt i fællesskab.

Delmål

Alle med fra start

Alle børn og unge har brug for en hverdag med skolegang og fritidsliv i fællesskaber med jævnaldrende. Vi vil bidrage til at børn og unge, der vokser op i udfordrede familier, eller selv er udfordrede af psykiske og sociale vanskeligheder, kan leve et liv, der ligner det liv, alle andre børn og unge har.

Mere om vores fokusområde Alle med fra start