Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Tur til Samsø med overnatning

Red Barnet

Om donationen

Red Barnets Familieoplevelsesklub i Haderslev arrangerer en tur i sommerferien for 15 familier med 30 børn i alderen 5-15 år. Familierne er alle henvist til klubben af socialrådgivere/sundhedsplejen/skoleledelsen. Familieoplevelsesklubben drives af frivillige og har ca. 10 årlige sociale arrangementer/oplevelsesture. Målgruppen er familier, som ikke evner at arrangere sådanne arrangementer eller danne sociale netværk. Den planlagte tur med 2 overnatninger skal gå til Samsø, hvor der bl.a. vil være fælles madlavning, besøg på museum og i labyrint. Støtten fra TrygFonden dækker transport, overnatning, forplejning, aktiviteter mm.
Region
Syddanmark
Type
Projekt
Modtager
Red Barnet
Støttet beløb
68.000 kr., år 2021
Delmål
Fællesskaber for alle

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Børn, Unge, Kvinder, Mænd

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi forventer helt klart at gentage en lignende tur. Vi er allerede ved at planlægge en tur. Evt. med destinationen Langeland.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Formlet med Samsøturen var at give børnene sammen med deres forældre og søskende en god familie oplevelse og en god social oplevelse med andre familier. Børnene skulle kunne møde i skolen og fortælle om deres sommerferieoplevelse. Alene det at sejle med en færge til en større ø ville være nyt. Opholdet levede i højeste grad op til vores forventninger.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Tidspunktet var ikke det optimale valg. (Det var weekenden op til skolestart). Enkelte familier valgte af ovennævnte grund ikke at deltage. Turen var oprindelig planlagt som en 3-dages tur men blev forkortet til 2 dage, da flere familier gav udtryk for bekymringer, om deres børn ville kunne klare en weekendtur weekenden op til skolestart. Efter denne tur tror vi godt, at vi ville kunne tage en 3 dages tur på et andet tidspunkt.

Delmål

Fællesskaber for alle

Gode sociale relationer, oplevelsen af at høre til og dét at kunne være noget for andre er vigtigt for at føle sig tilfreds med livet. Vi vil bidrage til, at alle voksne har mulighed for at tage del i fællesskaber og få hjælp og støtte, hvis de er på vej ud af dem.

 
Mere om vores fokusområde Fællesskaber for alle