Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Unge med dobbeltdiagnoser

Rusmiddelbehandling Guldborgsund

Om donationen

En del af de unge, som indskrives til rusmiddelbehandling, har angst, ADHD, borderline mm. Det kan være en udfordring for dem at fastholde behandlingen og deltage i et samtaleforløb i ambulant misbrugsbehandling. Med donationen kan der indkøbes tre sansestimulerende kuglestole udviklet til børn og voksne med motorisk og psykisk uro, hvilke skal bruges under samtalerne med de unge. Stolene skal hjælpe de omkring 60 unge med at koncentrere sig og finde ro, så de bedre kan indgå i de sociale aktiviteter, som skal medvirke til at holde dem alkohol- og stoffrie.
Region
Sjælland
Type
Projekt
Modtager
Rusmiddelbehandling Guldborgsund
Støttet beløb
50.000 kr., år 2023
Delmål
Alle med fra start

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Børn og unge

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi er stadig i start af projektet og det kræver at motivere borgerne til at bruge stolene. Mange er udtrykke ved nye ting eller ikke tror på at sådan noget har effekt. Derfor er vores opgave nu at motivere og vise borgerne effekten af stolene

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi har købt 2 kuglestole og de er placeret 2 steder i huset til forskellige borgergrupper. Der er borgere der allerede benytter sig af stolene og når vi kan mærke at en borger har f.eks. meget uro motivere vi den til at bruge stolen. Nogle har ikke lyst til det, men mange vil gerne prøve og mærker hurtigt effekten af det.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Det var helt klart det rigtige ift. at vi kun kan tilbyde andre ting for at skabe noget ro og tryghed for borgeren. Vi har endnu ikke kunne måle effekten på stolene ift. stoffrihed da vi ikke har haft dem så længe

Delmål

Alle med fra start

Alle børn og unge har brug for en hverdag med skolegang og fritidsliv i fællesskaber med jævnaldrende. Vi vil bidrage til at børn og unge, der vokser op i udfordrede familier, eller selv er udfordrede af psykiske og sociale vanskeligheder, kan leve et liv, der ligner det liv, alle andre børn og unge har.

Mere om vores fokusområde Alle med fra start