Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Vand & vejr på taget

Experimentarium

Om donationen

Denne donation går til en udendørsudstilling om badesikkerhed og sikkerhed til havs. Udstillingen etableres på Experimentariums tag, hvor gæsterne vil kunne eksperimentere og opleve i et miljø, hvor vind og vejr, lys og skygge, temperatur og andre naturlige omgivelser spiller en central rolle. Man kan bl.a. prøve, hvordan synet kan snyde, når man gætter vanddybde. Man kan også opleve at blive omsluttet af tåge og se, hvor meget den nedsætter synet. Udstillingen spiller sammen med den allerede eksisterende indendørsudstilling “Stranden”, og formålet er at begynde en adfærdspåvirkende dialog om vand, vejr og badesikkerhed med danskerne og herved bidrage til at reducere antallet af drukneulykker. Udstillingen skal stå færdig til påsken 2018 og løber frem til udgangen af 2021.
Region
Landsdækkende
Type
Projekt
Modtager
Experimentarium
Støttet beløb
3.000.000 kr., år 2017
Delmål
Respekt for vand

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Børn, Kvinder, Mænd

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Observationer af, hvordan familier med børn bruger aktiviteterne, viser, at oplevelserne vækker genklang og derfor skaber grobund for forankring. Aktiviteterne faciliterer en relevant dialog om vejr, vand og badesikkerhed, som hele familien deltager konstruktivt i. Forankringen understøttes også af aktiviteternes kobling til TrygFondens Kystlivredning.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Projektets aktiviteter har formået at skabe konstruktivt rum for en både underholdende og vedkommende dialog om vand, vejr og badesikkerhed i familier med børn. Tagstrandens aktiviteter opleves generelt som attraktive bl.a. pga. designet og de tydelige referencer til TrygFonden Kystlivredning. Dialogen i skolegruppen ville kunne styrkes yderligere ved at lave et egtl. skoleforløb og dermed bringe vurderingen op på 10.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Valget af aktiviteter har være godt takket være den intensive brugerinvolvering i udviklingen. Projektets aktiviteter, som de var beskrevet i ansøgningen, gennemgik en videreudvikling på baggrund af en justeret budgetramme og brugertests. TrygFonden har været involveret i disse ændringer.

Delmål

Respekt for vand

Forebyggelse, uddannelse, tilgængeligt redningsudstyr og livreddere. Vi vil nedbringe antallet, der drukner i Danmark, skabe respekt for vand og øge sikkerheden der, hvor mennesker og vand mødes.
Mere om vores fokusområde Respekt for vand