Søg støtte

Søg

Brandkadetterne

Der er tryk på brandslangen og masser af adrenalin i kroppen, når de unge brandkadetter fra Ungdomsskolen i Assens springer i uniformen for at lære at slukke brande på den lokale brandstation.

Brandkadetterne er en landsdækkende indsats for 14-18-årige unge, hvor de får styrket selvtilliden og troen på sig selv ved at gennemføre en teoretisk og praktisk uddannelse som brandmand.
Brandkadetterne lærer førstehjælp, brandbekæmpelse, røgdykning og grundlæggende redning – og det kræver mod og samarbejde at hjælpe nødstedte ud af røgfyldte bygninger og behandle tilskadekomne, mens man bevarer roen og overblikket. Med uddannede brandmænd som rollemodeller udfordrer de unge sig selv og opbygger et trygt kammeratskab med jævnaldrende.
Det gode fællesskab er med til at styrke brandkadetternes sociale kompetencer og øge deres chance for at gennemføre grundskolen og en ungdomsuddannelse. Når de fylder 18 år, kan de videreuddanne sig og søge ind som deltidsbrandmænd i det lokale korps og derved gøre en vigtig forskel i deres lokalområde.