Søg støtte

Søg

Nyhed -

Er dit barn klar til trafikken?

I de her uger begynder tusindvis af børn i skole for første gang. Derfor har Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden udgivet folderen ”Klar til skolestart”. I folderen får forældrene gode råd til at gøre deres børn klar til trafikken.


Forventningens glæde er stor, når 65.000 børn begynder i skole i den kommende tid. Børnene skal lære meget nyt, og de er spændte på mødet med alle deres nye klassekammerater, lærere og livet i skolen.

Skolestart er en god anledning til at lære børnene at begå sig sikkert i trafikken. Mange børn synes, at det er sjovt og spændende at komme ud i trafikken sammen med en voksen og lære, hvordan man går og cykler på den rigtige og sikre måde.

Som en hjælp til forældrene har Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden udgivet folderen ”Klar til skolestart – træn trafik med dit barn”, som alle skoler har fået udleveret og som kan downloades på http://sikkertrafik.dk

”Trafiksikkerhed skal læres ude i trafikken. Praktiske øvelser, hvor man træner sammen med sit barn, er klart det bedste. Jo mere forældrene går og cykler med deres børn, jo bedre bliver de til at færdes derude,” siger Gitte Aagaard, seniorkonsulent i Rådet for Sikker Trafik.

Trafiktræning hjælper

En del forældre kører deres børn til og fra skole hver dag. Men det gør i virkeligheden mere skade end gavn, for børnene lærer ikke at begå sig sikkert i trafikken, når de sidder på bagsædet af en bil.

Hvis man er afhængig af sin bil hver dag, så kan man for eksempel parkere et stykke fra skolen og gå det sidste stykke sammen, mens man taler om trafikken. Alternativt kan man også vælge en ugentlig gå- eller cykeldag.

”På et eller andet tidspunkt skal børnene selv ud i trafikken til fods eller på cykel. Derfor er det vigtigt, at vi hjælper børnene til at blive sikre trafikanter allerede fra en tidlig alder. Hvis man ikke allerede er i gang med at lære sit barn at færdes i trafikken, så er skolestart et godt tidspunkt at begynde med trafiktræningen,” siger René Højer, programchef i TrygFonden.

Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden har foruden brochuren ”Klar til skolestart – træn trafik med dit barn”, også lavet en masse øvelser, som forældrene kan bruge, når de vil træne med deres børn i trafikken. Alle øvelser og brochuren samt gode råd findes på Rådet for Sikker Trafiks hjemmeside


For at minde bilisterne om at passe på de små i trafikken, sætter Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og Kommunerne i Danmark gang i kampagnen ”Pas på de små i trafikken” fra mandag den 10. august 2015.

René Højer

Programchef