Søg støtte

Søg

Nyhed -

Hjælp en hjelmløs

Alt for mange studerende på de videregående uddannelser cykler uden hjelm. Derfor vil Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden nu opsøge de studerende på Københavns Universitet med kampagnen ”Hjælp en Hjelmløs” for at få flere til at tage cykelhjelmen på.


I de her dage er tusinder af unge begyndt på deres videregående uddannelse. Cyklen er det foretrukne transportmiddel for landets studerende, men cykelhjelmstællinger viser desværre, at mange af dem glemmer at spænde cykelhjelmen, når de sætter sig i sadlen. 

Det vil Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og Københavns Universitet nu ændre på. Mens 28 % af alle cyklister bruger hjelm, så er det kun 18 % af de unge, der tager hjelmen på hovedet. 

”Det er vigtigt, at flere studerende tager hjelmen på. De cykler primært i byer, hvor de fleste cyklistulykker sker. Vi bliver derfor nødt til at gøre en ekstra indsats, så flere af dem spænder hjelmen og passer på deres hoved i trafikken,” siger Michelle Laviolette, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik. 

Påvirkes af vennerne 
Med den nye kampagne ”Hjælp en Hjelmløs” vil de studerende på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet blive opsøgt på deres studie, hvor de kan prøve cykelhjelme, få gode råd og købe dem billigt. 

En stor del af de studerende siger, at hvis deres venner kører med cykelhjelm og prisen samtidig var lavere, så ville de også tage cykelhjelmen på. Det er baggrunden for, at kampagnen foregår på universitetet, hvor man vil prøve at få de studerende til at bruge cykelhjelm. TrygFonden har desuden gjort det muligt, at de studerende kan købe de nye og smarte cykelhjelme for kun 50 kr./stk. 

”Med kampagnen vil vi gøre det nemt og billigt at få hjelmen på. Når vi står med en hjelm i hånden og tager venligt imod de studerende, der kommer cyklende til deres studie, så håber vi, at flere vil beslutte sig for, at nu er det på tide at begynde at køre med cykelhjelm,” siger René Højer, programchef i TrygFonden.

https://www.sikkertrafik.dk/