Søg støtte

Søg

Nyhed -

TrygFondens Familiehus udvider

Snart bliver der plads til ti ekstra familier i Trygfondens Familiehus ved Aarhus Universitetshospital i Skejby. PN Erhvervsbyg er netop valgt til at stå for byggeriet, der forventes at tage imod de første familier i slutningen af 2016.


Godt tre år efter indvielsen af Familiehuset i Skejby er TrygFonden nu klar til at udvide, så der fremover bliver plads til 22 familier med langtidsindlagte børn på Aarhus Universitetshospital.

Det er netop besluttet, at den østjyske entreprenørvirksomhed PN Erhvervsbyg sammen med Østergaard Arkitekterne og Stokvad Rådgivende Ingeniører, skal stå for byggeriet, som blandt andet omfatter ti nye familieværelser og en udvidelse af husets fællesfaciliteter. Landskabsarkitekterne VEGA landskab er også en del af teamet, der har designet udvidelsen, der løber op i 21,5 mio. kroner, som alle er doneret af TrygFonden.

TrygFondens Familiehus fungerer som bolig for familier til syge børn, der er indlagt på Aarhus Universitetshospital. Fremover får endnu flere familier gavn af de trygge rammer i Skejby, og det glæder sygeplejefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital og formand for Familiehusets bestyrelse, Vibeke Krøll.

"Det er helt afgørende for familier med indlagte børn at være tæt på deres barn og samtidig være i nogle rammer, der ligner dem de kender hjemmefra mest muligt. Det er en hård belastning for en familie at have et alvorligt sygt barn, og Familiehuset er et frirum for disse familier. Derfor er det glædeligt, at vi snart kan tilbyde endnu flere familier det frirum," siger Vibeke Krøll. 

I TrygFonden ser man også frem til udvidelsen i Skejby.

"TrygFondens Familiehus gør allerede en forskel for mange familier, der måske ellers ville være tvunget til at leve adskilt i lange perioder. Når Aarhus Universitetshospital inden for de næste år samler alle hospitalets børneafsnit i Skejby, og samtidig bliver centrum for helt nye funktioner, der vil trække små patienter fra hele landet, vil behovet for flere pladser i TrygFondens Familiehus utvivlsomt vokse. Derfor er vi meget glade for at kunne udvide huset," siger Gurli Martinussen, direktør i TrygFonden. 

Det er blandt andet udsigten til, at Aarhus Universitetshospital i 2018 åbner Dansk Center for Partikelterapi, der får behovet til at vokse. Her kommer man eksempelvis til at behandle børn fra hele Danmark med kræft i hjernen.