Søg støtte

Søg

Nyhed -

TryghedsGruppen øger sin ejerandel i Falck

TryghedsGruppen har indgået en aftale med Liberatio om at købe selskabets aktier i Falck. Aftalen bringer TryghedsGruppens ejerandel i Falck op på 14 procent i 2019.


TryghedsGruppen har indgået en aftale med Liberatio om at købe dets andel af Falck. Falcks ejerkreds vil herefter bestå af Lundbeckfonden, Kirkbi og TryghedsGruppen samt en gruppe nuværende og tidligere medarbejdere i Falck.

TryghedsGruppen købte allerede i 2014 en 4 procent aktiepost i Falck. Med den nu indgåede aftale opnår TryghedsGruppen i 2019 en ejerandel i Falck på 14 procent.

Aftalen er indgået med Liberatio A/S, der er ejet af Falcks tidligere ledelse, Allan Søgaard Larsen og Morten R. Pedersen.

”Vi har fulgt Falck gennem flere år og er glade for som langsigtet investor at kunne øge vores ejerandel i selskabet. Falcks aktiviteter inden for sikkerhed, tryghed og sundhed ligger tæt op ad TryghedsGruppens aktiviteter i TrygFonden og forsikringsselskabet Tryg. Vi ser frem til at arbejde sammen med Falcks øvrige aktionærer og nye ledelse om den videre udvikling af selskabet,” siger adm. direktør Søren Kristiansen, TryghedsGruppen, og fortsætter:

”Vi har siden 2012 opnået et positivt afkast fra vores direkte investeringer på godt 8 procent årligt, og vi forventer samme niveau for det langsigtede afkast med denne investering.”

Købet af aktierne i Falck er desuden med til at styrke Falcks og TryghedsGruppens fælles ejerskab af Falck Healthcare A/S, hvor Falck og TryghedsGruppen ejer henholdsvis 60 og 40 procent.

Bestyrelsesformand i Liberatio, Allan Søgaard Larsen, er glad for aftalen.

"Morten Pedersen og jeg har sammen med tusindvis af fantastiske medarbejdere på 12 år løftet Falck fra 3 til over 40 lande, til over 35.000 medarbejdere og fra 3,5 mia. til 16 mia. kr. i omsætning, så Falck-flaget nu er plantet over hele verden. Vi ser TryghedsGruppen som en god, solid og værdig langsigtet ejer af vores Falck-aktier fremover,” siger Allan Søgaard Larsen.

TryghedsGruppens direkte investeringer - heriblandt Falck A/S - har siden 2007 samlet oplevet en stigning i omsætning og EBITDA* med det bedste resultat nogensinde i 2016.

*Earnings Before Interest, Tax, Depreciation and Amortisation

Michael Carlsen

Kommunikationsdirektør