Søg støtte

Søg

Nyhed -

Gadeidræt indtager Nordjylland

Med shows, workshops og turneringer vil gadeidrætsgrene komme i nærkontakt med den nordjyske asfalt i 2019. Takket være en donation på mere end en mio. kr. fra TrygFondens regionale råd kan DGI Nordjylland arrangere events i samarbejde med kommuner over hele Nordjylland. Det fælles projekt kaldes Street Attack Tour.


Løbehjul, skateboards, gadefodbold, breakdance, parkour – de fleste er allerede bekendt med gadeidrættens discipliner, der, som navnet siger, udøves på gader og stræder. DGI Nordjylland og en række nordjyske kommuner ser et stort potentiale i at introducere børn og unge til gadeidræt i håb om at motivere dem til et fritidsliv med mere bevægelse.

Fællesskab og færdigheder

På kort sigt vil projektet engagere 4.500 nordjyske børn og unge i gadeidræt. Derudover vil 500 børn få kurser, der giver dem flere og bedre færdigheder i netop deres disciplin. Samlet set vil projektet aktivere 5.000 børn og unge indenfor projektperioden. Det sociale element er også en vigtig del af projektet, så kurserne skal også opbygge et fællesskab blandt udøverne af de enkelte idrætsgrene. 

Projektets slagskib er store events, hvor Street Attack Tour turnerer rundt til de enkelte kommuner. Her bliver der masser af gadeidrætsaktiviteter, hvor børn og unge får mulighed for at se og deltage i workshops, shows, turneringer og meget mere.

Sport uden for hoveddøren

Hos DGI Nordjylland er begejstringen for donationen stor:

"Vi har svært ved at få armene ned, og jeg tror, vores samarbejdspartnere i kommunerne har det på samme måde. Mens vi har udviklet ideerne bag Street Attack Tour, har vi følt, at vi havde fat i et rigtig godt og holdbart koncept. Men da det også er en temmelig ny og anderledes idé, har vi været spændte på, hvordan andre ville se på det hele. Og det er helt fantastisk, at TrygFonden vil støtte os", siger Palle Fogh, formand for DGI Nordjylland, og fortsætter:

"Nu gælder det om at komme i gang, og jeg er sikker på, at Street Attack Tour nok skal få mange flere nordjyske børn til at dyrke sport og ikke mindst danne nye venskaber i den forbindelse. Muligheden for at bevæge sig ligger lige udenfor hoveddøren, og vi glæder os til at få en masse med."

Det er TrygFondens regionale råd i Nordjylland, der står bag donationen som led i TrygFondens samlede arbejde for at øge danskernes sundhed og trivsel. Og her glæder man sig over at kunne bidrage til Street Attack Tour-projektet. 

"I TrygFonden arbejder vi for at fremme sundhed og trivsel gennem fysisk aktivitet og for, at flere børn grundlægger nogle sunde vaner tidligt i livet. Derfor er vi glade for at støtte Street Attack, der ved at bruge gadeidrætten som ramme netop handler om at motivere flere børn og unge til en aktiv livsstil. Udover at få mere bevægelse ind i hverdagen vil projektet helt sikkert også skabe nye gode fællesskaber, så Street Attack er på alle måder et projekt i TrygFondens ånd, og vi glæder os til at følge indsatsen", siger Niels Jørgen Jensen, repræsentant i TrygFondens regionale råd i Region Nordjylland.

Fakta om Street Attack

  • DGI Nordjylland har arbejdet med gadeidræt siden 2013 og har dermed både fået opbygget et stort netværk og kender til viden, trends og tendenser på området. 
  • Målet med Street Attack er at få så mange børn og unge som muligt til at indgå i positive og sociale gadeidrætsfællesskaber. 
  • Hele projektet strækker sig over tre år. Selve Street Attack Tour afvikles i maj-september 2019.
  • Efter de store events under Street Attack Tour vil nye aktiviteter blive sat i gang både lokalt og regionalt, ligesom der skal afholdes konferencer om gadeidræt.
  • Projektet sker i samarbejde med en række nordjyske kommuner, nemlig Hjørring, Frederikshavn, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord, Thisted og Aalborg.
  • DGI Nordjylland sikrer donationens effekt med systematisk opfølgning på målsætningerne. Resultaterne dokumenteres i samarbejde med Aalborg Universitet i en evalueringsrapport. 

For yderligere information kontakt venligst

Birgitte Nielsen, direktør for DGI Nordjylland, tlf. 40 21 62 56

Karen Bøgedal, pressechef i TrygFonden, tlf. 30 56 34 32