Søg støtte

Søg

Foto: Jan Kejser Foto: Jan Kejser

Nyhed -

Slut med restriktioner: Royal Run bliver en folkefest

Den 12. september løber Royal Run af stablen i fem danske byer. Og med udfasningen af de gældende corona-restriktioner kan deltagerne se frem til det fællesskab og den folkefest, som kendetegner eventet. Tilmeldingen er åben.


Når Royal Run til september vender tilbage, bliver det igen som en folkefest med masser af smil, bevægelse og fællesskab på tværs af aldersgrupper, landsdele og løbeform.

Med udfasningen af de nuværende corona-restriktioner står det nemlig klart, at Royal Run kan gennemføres i den velkendte stil, som har gjort eventet til det største danske motionsarrangement.

”Det glæder os usigeligt, at Royal Run igen kan blive den helt særlige folkefest, hvor mange tusinder samles omkring motion, highfives med Kronprinsen og uformelt samvær” siger Morten Mølholm Hansen, medlem af Royal Runs styregruppe og direktør i Danmarks Idrætsforbund.

64.000 er allerede tilmeldt

Royal Run havde premiere i 2018 i forbindelse med Kronprinsens 50 års fødselsdag og blev med det samme et populært tilløbsstykke, som fik mange danskere op fra sofaen og ud i løbeskoene. Derfor var det med stor ærgrelse, at løbet i 2020 måtte aflyses pga. corona – og i 2021 udsættes fra maj til september.

Næsten en tredjedel af deltagerne i Royal Run har ikke tidligere deltaget i et motionsløb. Blandt andet derfor er løbet en fantastisk begivenhed for Bevæg dig for livet og visionen om at gøre Danmark til verdens mest idrætsaktive nation. I år har 64.000 allerede tilmeldt sig løbet.

”Nu ser vi frem mod september, og alle i Royal Run knokler sammen med de lokale foreninger og klubber på med at skabe endnu en succesoplevelse, hvor deltagerne får en tryg og festlig dag, som giver dem smil på læben og motivation til at snøre kondiskoene sammen med Kronprinsen og hans familie”, fastslår Jens Otto Størup fra Royal Runs styregruppe og direktør i DGI.

Fakta om Royal Run

  • Royal Run afholdes i Danmark søndag den 12. september 2021 i Sønderjylland (Sønderborg), Aalborg, Odense og København/Frederiksberg samt på Bornholm.
  • Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i anledning af H.K.H. Kronprinsens 50-års fødselsdag. Her var 70.500 tilmeldt i Danmarks fem største byer.
  • Royal Run måtte aflyses i 2020 pga. corona-restriktioner.
  • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet, i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund. TV 2 og Regionerne er mediepartnere på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.

Fotos: Jan Kejser (toppen) og Deniz Balbay (boksen)

Har du spørgsmål?

Ida Hagemann

Projektchef