Søg støtte

Søg

Nyhed -

TrygFondens Familiehus på vej til Aalborg

TrygFonden har bevilget godt 25 mio. kr. til TrygFondens Familiehus Aalborg, der placeres i tilknytning til det ny Aalborg Universitetshospital.


Når et medlem af en børnefamilie bliver indlagt på hospitalet med alvorlig sygdom, kan det vende op og ned på tilværelsen for hele familien. Det kan være svært at få hverdagen og familielivet til at fungere – særligt hvis man bor langt fra sygehuset. Derfor har TrygFonden netop bevilget 25 mio. kr. til TrygFondens Familiehus Aalborg, der opføres tæt på det ny Aalborg Universitetshospital.

”Når et nært familiemedlem bliver alvorligt syg, belaster det hele familien. Vi glæder os derfor meget til, at de første familier får mulighed for at flytte ind i familiehuset, hvor de har plads til at være sammen som familie og kan føle sig hjemme. Vores overordnede ønske er, at familierne får bedre mulighed for at trives, selvom de gennemlever en meget vanskelig periode i deres liv,” siger direktør i TrygFonden, Rie Odsbjerg Werner.

TrygFondens Familiehus Aalborg

  • Kommer til at rumme 10 familielejligheder samt fællesområder.
  • Er medudviklet af forældre og børn til alvorligt syge patienter.
  • Forventes at kunne tage imod familier fra 2024.
  • Bliver det fjerde familiehus, TrygFonden har bevilget midler til. De øvrige er i forbindelse med Aarhus Universitetshospital, Regionshospitalet Hammel Neurocenter og Rigshospitalet - Glostrup (under opførsel).

Familiehuset vil være for børnefamilier, hvor et barn eller en forælder er indlagt i en længere periode på Aalborg Universitetshospital eller i Psykiatrien, Region Nordjylland. Med huset vil børnefamilierne kunne forblive sammen i trygge, hverdagslignende rammer og få et pusterum fra sygdom og hospital. De pårørende vil også få mulighed for at møde ligestillede familier, som kan støtte hinanden i en svær tid.

”Vi er superglade for, at TrygFonden bakker op om et familiehus for de nordjyske familier, som står i en krisesituation, når et barn eller en forælder indlægges på grund af alvorlig sygdom. Familiehuset vil uden tvivl få stor betydning for disse familier,” siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Har du spørgsmål?

Karen Bøgedal

Pressechef