Søg støtte

Søg

Nyhed -

TryghedsGruppen kommer ud af 2020 med overskud præget af ekstraordinære forhold

TryghedsGruppen har for 2020 opnået et årsresultat på 4,185 mia. kr. før almennyttige uddelinger gennem TrygFonden. Selvom en stor del af overskuddet er øremærket deltagelse i Trygs snarlige kapitalforhøjelse, betyder resultatet også, at der igen kan udbetales medlemsbonus.


TryghedsGruppen opnåede i 2020 et resultat på 4,185 mia. kr., hvoraf 632 mio. kr. gik til TrygFondens almennyttige aktiviteter. Resultatet er ca. 2,5 mia. kr. bedre end
i 2019, hvilket hovedsageligt skyldes en engangseffekt på omtrent 2,6 mia. kr. efter nedbringelsen af ejerandelen af Tryg til 53 procent.

”TryghedsGruppen besluttede i efteråret med stort flertal at støtte Tryg i købet af RSAs skandinaviske forsikringsaktiviteter for at fremtidssikre begge selskaber, og vi ønsker at støtte stærkt op om den kommende transaktion. Et skridt i forberedelsen til dette var, at vi i november nedbragte vores ejerandel af Tryg til 53 procent, og det har påvirket vores resultat for 2020,” forklarer bestyrelsesformand for TryghedsGruppen, Ida Sofie Jensen.

Årets resultat betyder, at TryghedsGruppens bestyrelse indstiller, at der i 2021 udbetales bonus til medlemmer af TryghedsGruppen - kunder i Tryg, Alka og Trygs samarbejdspartnere - på 5 procent af forsikringspræmierne for 2020. Medlemsbonussen forventes dermed at blive på op mod 715 mio. kr. Indstillingen skal endeligt godkendes i repræsentantskabet i marts.

Det er fortsat vores ambition også at udbetale bonus til vores medlemmer de kommende år

Ida Sofie Jensen, bestyrelsesformand for TryghedsGruppen

”I TryghedsGruppen har vi konstant et fokus på at være en god og langsigtet ejer af Tryg, at være en markant almennyttig aktør i kraft af TrygFonden og samtidig fastholde en stærk relation til medlemmerne. Bonus og andre medlemsaktiviteter er vigtige elementer i denne relation, og det er derfor fortsat vores ambition også at udbetale bonus til vores medlemmer de kommende år,” siger Ida Sofie Jensen.

Trygs forventede kapitalforhøjelse havde også indflydelse på årets investeringsresultat, som blev på 146 mio. kr. Det er 3,7 procent lavere end året før. TryghedsGruppen realiserede i november 2020 de fleste likvide investeringer for at kunne anvende midlerne i kapitalforhøjelsen, og samtidig var resultatet påvirket af udviklingen på de finansielle markeder i forbindelse med corona-pandemien.

TryghedsGruppens formue er ved udgangen af 2020 på 43 mia. kr., hvor 71 procent er bundet i Tryg, 25 procent i kapitalforvaltning og 4 procent i direkte investeringer i Falck, Falck Healthcare og SATS.

Læs TryghedsGruppens årsrapport for 2020 her.

Har du spørgsmål?

Karen Bøgedal

Projektchef