Søg støtte

Søg

Foto: Uggi Kaldan
Foto: Uggi Kaldan

Nyhed -

Tre nye byer skal være værter for Royal Run

Når Royal Run afholdes d. 20. maj 2024 står tre nye byer og to gengangere klar til at byde velkommen til verdens største royale motionsevent, hvor H.K.H. Kronprinsen møder danskerne i kondisko.


For sjette gang er Hans Kongelige Højhed Kronprinsen og Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen klar til at løbe sammen med danskerne, når Royal Run finder sted 2. pinsedag, den 20. maj 2024.

Tre debutanter står klar til at byde velkommen til det populære motionsevent: Brønderslev, Fredericia og Kalundborg, mens vi har to gengangere på værtsholdet: København/Frederiksberg og Aarhus.

”Vi er meget glade for nu at kunne afsløre de fem udvalgte værtsbyer for Royal Run 2024. Disse byer er nøje udvalgt for at give deltagerne en uforglemmelig oplevelse, og vi ser frem til at se en bølge af motion og bevægelse strømme ind over byerne," siger Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør i DIF og med i Royal Runs styregruppe.

Med de nye byer håber vi, at flere får lyst til og mulighed for at være med, og måske får grundlagt en ny sund vane

Ida Hagemann, projektchef i TrygFonden

Royal Run arrangeres i et samarbejde mellem DGI, Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Dansk Atletik. TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er med som strategiske partnere.

"Royal Run slog sidste år rekord med næsten 94.000 deltagere. Det var en kæmpe folkefest, og for mange var det første gang, de deltog i et motionsløb. Med de nye byer håber vi, at flere får lyst til og mulighed for at være med, og måske ad den vej får grundlagt en ny sund vane, hvor de også får bevæget sig mere i hverdagen," siger Ida Hagemann, projektchef i TrygFonden.

Tilmelding til Royal Run ’24 forventes at åbne i løbet af november måned.

Om Royal Run

 • Royal Run fandt sted første gang i 2018 i anledning af H.K.H. Kronprinsens 50-års fødselsdag.
 • I 2024 vil Royal Run traditionen tro blive afholdt 2. pinsedag, den 20. maj, fem forskellige steder i landet.
 • De fem værtsbyer til Royal Run ’24 er:
  - Brønderslev
  - Aarhus
  - Fredericia
  - Kalundborg
  - København/Frederiksberg
 • København/Frederiksberg har været med siden begyndelsen af Royal Run, Aarhus har været værtsby tre gange tidligere (2018, 2019 og 2022). Brønderslev, Fredericia og Kalundborg skal arrangere Royal Run for første gang.

Læs mere på royalrun.dk

Har du spørgsmål?

Ida Hagemann

Projektchef