Søg støtte

Søg

Ingen unge skal stå udenfor uddannelse og job

Uddannelse og en plads på arbejdsmarkedet er vigtige forudsætninger for et godt liv. Derfor er det særligt vigtigt, at man som ung ikke oplever at stå udenfor disse fællesskaber. TryghedsGruppens regionale råd i Nordjylland har åbnet en særpulje på 4 mio. kr. til indsatser, der styrker unges trivsel og tilknytning til uddannelse.

Læs mere og søg om støtte

Uddannelse er afgørende både for den enkelte og for samfundet som helhed. Desværre er der stadig 45.000 unge i Danmark mellem 15 og 25 år, som hverken er i uddannelse eller job.  
Det er en udfordring, man også kender til i Nordjylland. I 2021 havde 1 ud af 15 nordjyske unge hverken tilknytning til uddannelse eller arbejdsmarked.

TryghedsGruppens regionale råd i Nordjylland har i 2023 valgt at have et særligt fokus på indsatser, som kan hjælpe unge til at komme i uddannelse.

"I det regionale råd i Nordjylland tror vi på, at de bedste løsninger findes i dialogen med dem, som oplever problemet. Hvis vi skal hjælpe unge i uddannelse og på arbejdsmarked, må vi starte med at høre de unge selv om deres oplevelse af problemet og de mulige løsninger," forklarer Jens Bigum, formand for TryghedsGruppens regionale råd i Region Nordjylland.

"Man skal give os plads og tid – vi kan ikke bare tage svingdøren"

Unge, eksperter og lokale aktører mødtes 21. juni på TECHCOLLEGE i Aalborg for at tage dialogen om, hvordan flere unge kommer i uddannelse og job i Nordjylland. Caroline Bach Madsen, der er elev på skolen, var med til at give de unges perspektiv: "Det, man skal gøre for at få unge i job og uddannelse, er, at man skal give dem plads og tid og enkeltvis kigge på, hvad det er for en person, man står med. Det går ikke hurtigt. Vi kan ikke bare tage svingdøren, og så er vi færdige," sagde hun.

Særpulje for at hjælpe flere unge i uddannelse i Nordjylland

Med udgangspunkt i viden og erfaringer fra dialogmødet har vi åbnet en særpulje på 4 mio. kr., der kan søges af aktører i Region Nordjylland, som arbejder med at få unge i uddannelse.

Har du et projekt, der kan hjælpe flere unge i uddannelse i Nordjylland?

Sådan foregår indsatsen i Nordjylland

 1. Dialogmøde i Aalborg

  I juni 2023 afholdt TrygFonden et dialogmøde om unge udenfor uddannelse med bl.a. lokale uddannelsesinstitutioner, kommuner, civilsamfundsorganisationer og de unge selv. Det er input fra mødet og aktørdialogen, som danner grundlag for særpuljens indhold.
 2. Særpulje: Tættere på unges trivsel og uddannelse

  1. august 2023 lancerede TrygFonden en regional særpulje på 4 mio. kr. Puljens fokus afspejler TrygFondens strategi og input fra dialogmødet.
 3. Webinar: Har du spørgsmål til særpuljen?

  Fredag den 8. september kl. 14-14:30 kan du komme til digitalt informationsmøde med fokus på særpuljen. Her kan du høre mere om puljen, få indblik i ansøgningsprocessen og stille spørgsmål.
 4. Ansøgningsfrist for særpuljen

  Frist for ansøgninger til særpuljen er 1. oktober 2023. Ansøgere til særpuljen kan forvente svar medio december.