Søg støtte

Søg

Nyhed -

Dyr kan noget mennesker ikke kan

TrygFonden er i disse dage medvært for et internationalt symposium om terapidyr, hvor førende forskere fra hele verden fortæller, om den forskel dyr kan gøre i behandlingen af udsatte mennesker


TrygFonden er medlem af International Association and Human-Animal Interaction Organizations (IAHAIO), der er den førende paraplyorganisation i verden inden for samværet mellem dyr og mennesker. 
I disse dage er TrygFonden medvært ved IAHAIOs årlige symposium, som afholdes i København, hvor førende forskere og organisationer fra hele verden deltager. 

I den anledning holdt TrygFonden i går et minisymposium på Københavns Universitet for folk, der gerne vil arbejde med dyreassisteret terapi og interesserer sig for relationen mellem dyr og mennesker. 

Der var fuldt hus med 145 deltagere, som hørte erfaringer med dyreassisteret terapi fra både danske og udenlandske forskere og praktikere.

I TrygFonden Besøgshunde har vi i flere år sendt besøgshunde til landets plejecentre til stor glæde for ældre. Med minisymposiet satte TrygFonden fokus på dyr som egentligt terapeutisk redskab, hvor nationale og internationale eksperter fortalte om deres arbejde med dyr som et værdifuldt redskab i behandlingen af mennesker. 

Der var oplæg om hunde, som en del af arbejdet med patienter med post-traumatisk stress syndrom (PTSD), om dyrs indflydelse på børn og unge med psykiske udfordringer og om heste, der spiller en betydelig rolle i arbejdet med psykiske patienter.

Galina K. W. Plesner

Projektchef