Søg støtte

Søg

Nyhed -

Erfaringer fra patientsikre sygehuse

TrygFonden, Dansk Selskab for Patientsikkerhed og Danske Regioner har opsamlet erfaringerne fra de projekter, der har arbejdet med at forbedre sikkerhed for patienterne på landet hospitaler.


Hvordan skaber man bedre resultater for patienterne og større arbejdsglæde blandt personalet ved at arbejde på nye måder i Sundhedsvæsenet? Det nye katalog ”Et kvalitetsprogram – Fra Patientsikkert Sygehus til forbedringsarbejde på sundhedsområde” kommer med en række bud. 

Det er blevet offentliggjort af Dansk Selskab for Patientsikkerhed i samarbejde med TrygFonden og Danske Regioner. Det bygger på erfaringer fra Patientsikkert Sygehus og en række andre store forbedringsprojekter, der er gennemført i sundhedsvæsenet siden 2007.

”Det er vores håb, at erfaringerne fra de store projekter kan finde bred anvendelse i forbindelse med udmøntningen af et kommende nationalt kvalitetsprogram og dermed sætte tempo på udviklingen af et bedre sundhedsvæsen, ” siger Ulla Astman, formand i Dansk Selskab for Patientsikkerhed. 

Der er lagt op til et nyt fælles nationalt kvalitetsprogram, hvor udviklingen af kvalitet og patientsikkerhed er integreret i det daglige arbejde i sundhedsvæsenet. Det nye katalog beskriver erfaringer fra en række sygehuse, der har arbejdet konkret med denne tankegang.

”For TrygFonden er det vigtigt, at sundhedsvæsenet kan få inspiration og støtte til at arbejde på nye måder for at sikre, at patienterne får en bedre behandling med udgangspunkt i netop deres behov og ressourcer,” siger underdirektør i TrygFonden, Anne Jastrup.