Søg støtte

Søg

Nyhed -

Psykisk sygdom på skolernes dagsorden

Med et helt nyt undervisningsmateriale sætter Landskampagnen EN AF OS nu fokus på psykisk sygdom på landets folkeskoler, ungdomsskoler, erhvervsskoler, gymnasier og øvrige skoletilbud til unge.


Nu lanceres undervisningsmaterialet ”Bryd tavsheden – Ta’ fat i hinanden”, som er en del af Landskampagnen EN AF OS’ indsats målrettet unge i folkeskolen, på ungdomsskoler, erhvervsskoler, gymnasier og øvrige skoletilbud til unge. Materialet skal skabe opmærksomhed og dialog blandt de unge omkring det at have en psykisk lidelse eller være kammerat eller lærer til en elev med en psykisk lidelse.

Materialet ”Bryd tavsheden – Ta’ fat i hinanden” indeholder blandt andet fem interaktive film, der opstiller en række dilemmaer i mødet med psykisk sygdom, som eleverne kan drøfte og tage stilling til. For eksempel får en gruppe piger i den ene film mistanke om, at deres veninde lider af en spiseforstyrrelse. Konfronterer de hende direkte med hendes sygdom? Eller forholder de sig åbne og lyttende til hendes egen fortælling om sin lidelse? Pointen er at skabe dialog og at vise, at netop dialog er nøglen til at afstigmatisere psykisk sygdom – og til at få den rette hjælp.

Udover de fem interaktive film indeholder undervisningsmaterialet aktivitetsforslag til blandt andet filmanalyse, film- og medieproduktion og debatoplæg. Det er desuden meningen, at materialet skal kunne anvendes i forbindelse med udvikling af skolens trivselspolitik eller som oplæg til debat ved f.eks. forældremøder.