Søg støtte

Søg

Nyhed -

Nyt Constructive Institute åbner på Aarhus Universitet

Et nyt uafhængigt journalistisk institut på Aarhus Universitet skal medvirke til at genskabe tilliden til nyhedsjournalistikken ved at udbrede kendskabet til konstruktiv journalistik både i Danmark og i udlandet. Danske journalister kan nu søge om at få et af fem nyoprettede TrygFonden Constructive Fellowships.


Målet er at forny nyhedsjournalistikken, så den går et skridt videre i forhold til den nødvendige kritiske journalistik ved ikke kun at forsøge at dokumentere fejl, mangler og problemer i samfundet, men også ved at inspirere, se på muligheder, undersøge nye idéer og inddrage borgerne i debatter om mulige løsninger på fællesskabets udfordringer.

TrygFonden har over de næste fem år bevilget 25 millioner kroner til uddannelse af danske journalister via fellowships på Constructive Institute. Journalisterne eller redaktørerne kan til daglig beskæftige sig med politik, sundhed og uddannelse eller lignende.

Direktør i TrygFonden, Gurli Martinussen, mener, at konstruktiv journalistik kan være med til at øge trygheden i befolkningen.

Vi tror på, at et øget fokus i journalistikken på at undersøge løsninger på samfundets udfordringer vil være med til at skabe en konstruktiv offentlig debat og at det kan være med til at skabe øget tryghed. Samtidig ved vi, at journalistiske fellowships, hvor journalister får både tid og mulighed for at dykke ned i den bedste viden, er en god måde at støtte op om denne løsningsorienterede journalistik på," siger Gurli Martinussen.

Danske journalister og redaktører kan nu søge om at få et af fem fellowships

Daglig leder af fellowship-programmet bliver fra 1. september journalist Orla Borg, der i en årrække har været undersøgende journalist på Morgenavisen Jyllands-Posten.

Bag Instituttet står en uafhængig fond, Constructive Foundation. I bestyrelsen sidder blandt andre tidligere EU-kommissær Connie Hedegaard, tidligere chef for Huffington Post Jimmy Maymann, mediedirektør i paraplyorganisationen for europæiske public service-stationer EBU, Jean Philip De Tender og DRs nyhedsdirektør Ulrik Haagerup.

Du kan læse mere om instituttet og søge et af de fem fellowships på www.constructiveinstitute.org.

Karen Bøgedal

Pressechef