Søg støtte

Søg

Nyhed -

Verdens største: 650.000 elever klar til Skolernes Motionsdag

Fredag den 12. oktober trækker størstedelen af landets skoleelever i idrætstøjet til en aktiv dag med glæde, bevægelse og fællesskab. Nye tal viser, at 96 procent af skolerne er med i Skolernes Motionsdag. Det er knap 650.000 elever, hvilket gør dagen til verdens største motionsevent for skolebørn.


Små purke med røde kinder og fart i kondiskoene. Store teenagere, der fnisende hopper rundt og tjatter drillende til hinanden. De er der alle sammen, når startskuddet lyder fredag før efterårsferien. Få begivenheder kan samle børn og unge på tværs af alder, forudsætninger, skoler og landsdele, men Skolernes Motionsdag, der er stiftet af Dansk Skoleidræt i 1982, er blevet en fast tradition for danske skoler.

Første år deltog mere end 55.000 elever i løbet. Nu er tallet oppe på knap 650.000

Dansk Skoleidræt har foretaget en helt ny undersøgelse af skolernes deltagelse i Skolernes Motionsdag. Den viser, at 96 procent af de danske skoler deltager. Det svarer til knap 650.000 elever i landets folke-, fri-, privat- og specialskoler. Det gør begivenheden til verdens største motionsevent for skolebørn - og oveni tallet kan lægges flere efterskoler, gymnasier og erhvervsskoler samt et ikke opgjort antal daginstitutioner.

"Skolernes Motionsdag fejrer idrætsfællesskaber. Her løber, hopper, leger, danser, kæmper, svømmer og cykler elever over hele landet – og de mærker, hvor sjovt det er at bevæge sig sammen med andre. Det er en oplevelse og en festdag, vi som land kan være stolte af, og som hver enkelt skole typisk har deres helt deres egne faste traditioner forbundet med, siger Bjørn Friis Neerfeldt, generalsekretær i Dansk Skoleidræt.

Festdag for bevægelse i skolen

Skolernes Motionsdag er en del af programmet Sunde Børn Bevæger Skolen, der er et samarbejde mellem Dansk Skoleidræt og TrygFonden. Målet med programmet er, at flere børn og unge bevæger sig mere og grundlægger sunde vaner tidligt i livet.

"Både på den korte og lange bane styrker det elevernes sundhed, læring og trivsel med en skoledag fuld af bevægelse. Vi er glade for, at så mange skoler deltager i Skolernes Motionsdag, for det er ikke mindst en lejlighed til at præsentere eleverne for varieret udbud af idrætsaktiviteter," siger direktør i TrygFonden Gurli Martinussen.

Siden den første udgave af Skolernes Motionsdag fandt sted i 1982 har motion og bevægelse fået en stadig større plads i skoledagen. Skolernes Motionsdag er den store fejring af bevægelse i skolen, og Dansk Skoleidræts nye undersøgelse af dagen viser, at mange skoler laver en række sjove aktiviteter - ofte som supplement til den klassiske løbetur. Det kan eksempelvis være stafetter, boldspil, cykling eller dans.

"Der er ingen tvivl om, at gode oplevelser på Skolernes Motionsdag kan smitte af på den daglige bevægelse. Dansk Skoleidræt arbejder for, at alle skoleelever – uanset hvor de bor, eller hvor gamle de er - skal have en varieret og aktiv skoledag. Og en festlig Skolernes Motionsdag kan give mod på mere," siger Bjørn Friis Neerfeldt fra Dansk Skoleidræt.

Læs mere om vores projekt 'Lev Sundt' her.

Ida Hagemann

Projektchef