Søg støtte

Søg

Nyhed -

50 mio. kr. skal hjælpe samfundets mest sårbare og udsatte under coronakrisen

Store grupper i samfundet er i denne tid under pres. Både de mest udsatte og sårbare, men også mennesker, der pludselig får vendt deres liv på hovedet, fordi de fx er kronisk syge eller kæmper med konsekvenserne af at være isoleret i eget hjem. TrygFonden afsætter nu 50 mio. kr. i akut hjælp til netop disse målgrupper.


Under corona-krisen har en stor gruppe af sårbare og udsatte – både på og uden for arbejdsmarkedet – ikke mulighed for at få tilstrækkelig hjælp eller være en del af vigtige fællesskaber. Udfordringerne rammer også grupper, som ikke normalt betegnes som udsatte, men som i øjeblikket oplever særlige bekymringer fx pga. kronisk sygdom, ensomhed, social isolation eller mentale udfordringer.

Disse grupper har TrygFonden nu afsat 50 mio. kr. til at hjælpe - fordelt på to puljer på henholdsvis 30 og 20 mio. kr.

TrygFonden etablerer en social akutpulje på 30 mio. kr., der kan ansøges fra i dag af de organisationer, foreninger og andre aktører, der kæmper for at hjælpe dem, der er særligt hårdt ramt.

Med akutpuljen ønsker vi at støtte indsatser, der gavner de mange i hele landet og de mindre grupper i lokalsamfundene.

Ida Sofie Jensen, formand for TrygFonden

"Med akutpuljen ønsker vi at støtte indsatser, der gavner de mange i hele landet og de mindre grupper i lokalsamfundene. Vi håber, at vi på den måde kan være med til at bidrage til trygheden, og at vi i Danmark står sammen og fastholder vores vigtige fællesskaber og omsorg for dem, der har mest behov," siger Ida Sofie Jensen, formand for TrygFonden.

Den anden pulje på 20 mio. kr. er øremærket virksomheder, der har socialt ansvar som et bærende element i deres forretningsmodel. Puljen etableres i samarbejde med Den Sociale Kapitalfond og består i, at TrygFonden garanterer for lån i virksomhedens sædvanlige pengeinstitut. Der arbejdes i øjeblikket på den konkrete udmøntning af ordningen.

Midler kan bevilges inden for få dage

Den sociale akutpulje på 30 mio. kr. kan ansøges via et særligt ansøgningsskema – og TrygFonden bestræber sig på at kunne give svar på ansøgningen inden for tre hverdage, så midlerne hurtigst muligt kan komme ud og gøre gavn.  

"Det er nu og her, der er brug for hjælp. Derfor forventer vi også at kunne give svar på ansøgninger inden for få dage. Usikkerheden, uvisheden og ikke mindst det manglende sociale liv rammer nogle grupper særdeles hårdt. Det kan landets mange organisationer og mindre lokale foreninger gøre noget ved. Vi håber derfor, de vil gøre brug af akutpuljen, så vi sammen kan få midlerne hurtigt ud at leve til gavn for de mest udsatte," siger Rie Odsbjerg Werner, direktør for TrygFonden.