Søg støtte

Søg

Nyhed -

For få husejere har lys, der forebygger indbrud

Skal du kun gøre én ting for at indbrudssikre dit hus, er det mest effektivt at installere udendørslys med sensor. Når lyset tænder bliver naboerne opmærksomme, og det afskrækker tyven.


Indbrudstyvene foretrækker at arbejde i de mørke måneder, hvor de kan gemme sig tæt på huset uden at blive set. Derfor anbefaler Bo trygt og Nabohjælp, at man sætter sensorstyret lys op på sit hus, så tyven nemmere bliver opdaget.

”Vi anbefaler sensorstyret udendørs lys, fordi det kan afskrække tyven og fremme det gode samarbejde mellem naboer. Når lyset pludselig tænder, bliver tyven synlig for opmærksomme naboer. Tyven ønsker ikke at blive set og vil dermed med stor sandsynlighed skynde sig væk,” siger Britt Wendelboe, som er programchef i Bo trygt; en indsats skabt af TrygFonden og Foreningen Realdania i samarbejde med Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd.

 

Vind ”Den Bedste Gave” til dig og din nabo

I den mørke tid, hvor vi alle trænger til lidt ekstra omsorg, opfordrer vi danskerne til at give sig selv og naboen ’Den Bedste Gave’. Vi skruer op for lyset i mørket med en konkurrence på Bo trygts Facebookside, hvor man kan vinde sensorstyrede lamper.

Over halvdelen af indbruddene i private hjem sker i de mørke måneder, selvom folk oftest rejser væk i sommermånederne. Så der er gode grunde til at sætte lys op, siger analytiker i Det Kriminalpræventive Råd Lasse Staun.

Ifølge analytikeren er udendørs lys en nem, effektiv og billig måde at forebygge indbrud på.

”En undersøgelse viser, at skal man kun gøre én ting for at indbrudssikre sit hus, så er det mest effektivt at installere udendørslys med sensor. Udendørs sensorstyret lys er altså et godt, nemt og effektivt supplement til andre forebyggelsestiltag. For at opnå den bedste effekt kræver det, at man har opmærksomme naboer, som reagerer, når lyset pludselig tænder på den anden side af vejen eller hækken. Derfor virker sensorstyret lys bedst i kombination med aktiv Nabohjælp,” siger Lasse Nikolaj Staun og anbefaler, at man henter Nabohjælps app, så man kan samarbejde med nabolaget om at forebygge indbrud.

En ny måling, som Bo trygt har foretaget blandt 2.500 husejere, viser, at indbrudsforebyggelsen kan blive langt bedre. Kun 43 procent af danske husejere anvender udendørs lys.

Har du spørgsmål?

Britt Wendelboe

Programchef