Søg støtte

Søg

Et Ben Foran

”Vi har kun mistet et ben – ikke hele livet!” Det er den livskraftige filosofi i den nordjyske forening Et Ben Foran for amputerede og deres pårørende.

Nok sætter et manglende ben helt naturligt nogle begrænsninger, men med humor, positivitet og allervigtigst et godt socialt fællesskab kan mange udfordringer overvindes.

Får man amputeret en arm, et ben eller en anden kropsdel, er der risiko for, at man trækker sig fra sociale sammenhænge, da selvværdet og selvtilliden ofte bliver ramt. Mange føler ikke, at de er gode nok, når de mangler en del af sig selv, men den følelse vil Et Ben Foran gerne mane i jorden.

Derfor arrangerer foreningen sociale aktiviteter for amputerede og deres pårørende. Det kan være besøg hos en virksomhed, der producerer hjælpemidler til amputerede, eller en weekendtur, som giver fælles oplevelser og nye indtryk.

Det sociale samvær er det vigtigste, men tiden bruges også til at dele erfaringer og gode råd til fx nyttige hjælpemidler og en hverdag med fantomsmerter. Det har stor betydning for trivslen og livskvaliteten hos både amputerede og pårørende.