Søg støtte

Søg

Bevæg dig for livet

600.000 flere danskere skal dyrke idræt i 2025. Det er et af målene for den hidtil største partnerskabsaftale i dansk idræts historie. TrygFonden står bag sammen med Nordea-fonden, DIF og DGI.

75 pct. af danskerne skal dyrke idræt i 2025, og 50 pct. af befolkningen skal dyrke idræt i en forening. Det er vores mål - sammen med Nordea-fonden, DIF og DGI - med partnerskabet "Bevæg dig for livet".

Vi har særligt fokus på nogle af de målgrupper i befolkningen, der ikke hidtil har været blandt de højest prioriterede i dansk idrætspolitik og i den danske idrætsverden. Det vil bl.a. sige voksne motionister, seniorer og personer, der har svært ved at se sig selv som en del af en fodboldklub, et cykelhold eller lignende.

Et af vores mål er, at flere skal komme ud og røre sig i foreningerne - men vi arbejder også for, at få endnu mere bevægelse ind i folks hverdag. Tag trappen, dans med ungerne, slå græs i højt tempo. "Alt tæller", var budskabet i en af vores kampagnefilm.

Alt tæller i hverdagen

Nogle gange kan det være svært at nå at træne i hverdagen. Men i sidste ende kan lidt bevægelse blive til meget, hvis du tænker over det.

Skal det lykkes at få endnu flere danskere i bevægelse, betyder det bl.a., at vi skal hjælpe idrætsforeninger til at tænke anderledes og kreativt og komme med nytænkende aktivitetstilbud til motionisterne. Der er allerede igangsat samarbejder indenfor ca. 20 forskellige idrætsgrene og områder som løb, badminton, floorball, foreningsfitness, senioridræt og mange andre.

Royal Run, hvor medlemmer af kongehuset løber med, er et af partnerskabets mest kendte initiativer og med over 80.000 deltagere, er det verdens største mile-løb og Danmarks største 10 km-løb. Løbet afholdes typisk i flere danske byer (inkl. på Færøerne og i Grønland) i maj og juni og for tusindvis af danskere, er det første gang, de træner op til og deltager i et motionsløb.

Har du spørgsmål?

Ida Hagemann

Projektchef