Søg støtte

Søg

Lær om brand i skolen

Ild er spændende, men også farligt. Vi tror på, at brandsikre børn bliver brandsikre voksne, og derfor er det vigtigt at klæde børn godt på med viden om ild og brand i en tidlig alder – og lære dem, hvordan man forebygger, og hvad man gør, hvis det pludselig brænder. TrygFonden og en række partnere har udviklet materialer til undervisning i folkeskolen.

Hvert år er uge 40 ”branduge” på mange af landets skoler. Her lærer eleverne, hvordan de skal omgås ild, hvordan de forebygger brand, og hvad de stiller op, hvis uheldet er ude.

TrygFonden har sammen med Beredskabsstyrelsen og Danske Beredskaber udviklet Brandsmart, der er et lærerigt og underholdende undervisningsforløb om brandsikkerhed, skræddersyet til eleverne på mellemtrinnet.

Eleverne skal bl.a. undersøge brandsikkerheden på deres egen skole og bliver gennem dilemmafilm udfordret til at vælge mellem rigtige og forkerte beslutninger.

Bliv Brandsmart i grundskolen

Skal du bruge vand eller et grydelåg til at slukke ild i en gryde med olie? Hvordan undgår man, at et kærestebrev går op i røg, og hvordan er brandsikkerheden på skolen og derhjemme? Brandsmart stiller eleverne overfor en række dilemmaer om brandsikkerhed og gør dem klogere på, hvordan de skal forholde sig.

Til de mindre børn står TrygFonden, Beredskabsstyrelsen, Danske Beredskaber og Danmarks Pædagogiske Universitet bag materialet Lær om brand, der bl.a. inkluderer Da Legehuset Brændte. Det er en historie om, at noget går galt – med fokus på hvad vi kan lære af det. Materialet er henvendt til skolens mindste klasser, og i tilknytning til historien er der en række forældresider med idéer til samtaler og øvelser, som barnet og en voksen kan lave sammen.

Både Brandsmart og Lær om brand kan bruges helt gratis til undervisningsformål. Brandsmart tilgås via Forstå.dk, som du skal have adgang til for at kunne anvende materialet.

Har du spørgsmål?

René Højer

Projektchef