Søg støtte

Søg

Udvikling af en livredningskultur

I Danmark er ingen længere end en times kørsel fra havet, og derfor er det vigtigt, at vi udvikler og udbreder en kultur, hvor flere kan redde sig selv og andre i en kritisk situation. TrygFondens mål er, at alle skal lære at svømme.

Vi arbejder for, at udbrede livredningsfærdigheder fra stranden bredt i befolkningen. Livredning skal gå fra at være et job for få til en færdighed hos mange.

Det kræver, at flere får mulighed for at udvikle deres færdigheder i vand og forbedre deres vandkompetencer, fx ved at undervisning i livredning bliver et tilgængeligt og naturligt tilbud i vandsports-miljøet, og at man møder enkle og lærende ”gør-det-selv-øvelser”, når man er i svømmehallen.

Derfor har vi i flere svømmehaller over hele landet opsat en miniudgave af det rød-hvide livreddertårn fyldt med redningsudstyr, der kan bruges til at lege og lære livredningsfærdigheder i vandet. Desuden afholder vi Livredderakademi, hvor trænere fra svømmeklubber lærer livredningsøvelser, og hvordan de kan anvendes i svømmetræningen.

De danske landsholdssvømmere er også tilknyttet vores samarbejde med Dansk Svømmeunion og er med til at skabe opmærksomhed omkring indsatsen.

Download vores Livredder app

Børn kan give livreddende førstehjælp, svare på spørgsmål om badesikkerhed og gå på skattejagt på strande og havnebade i løbet af sommeren.

Alle skal lære at svømme

Jo før børn lærer at svømme, des bedre. Forskningsprojektet "Alle skal lære at svømme" fra 2018 viser, at skolesvømning med fordel kan gennemføres på 2. klassetrin. Med en tidlig start fastholder børnene deres svømmefærdigheder bedre livet igennem.

For at skabe yderligere opmærksomhed for svømning og livredning blandt børn udviklede vi i 2017 - i samarbejde med DR Ultra - tv-serien "Livredderne".

Serien har været genudsendt flere gange, ligesom den er tilgængelig på dr.dk og YouTube. Med ”Livredderne” deltog DR Ultra aktivt i at sætte livredningssagen på dagsordenen hos børnene via deres mange platforme, og seertallene viste klart, at livredning er populært hos børnene.  

Samarbejdet med DR har boostet livredningssagen over for børnene og er et væsentlig bidrag i arbejdet for at opbygge en livredningskultur. I tilknytning til serien blev appen Livredder udviklet. Her kan børn blive klogere på livredning ved leg og læring.

Viden der skaber tryghed

Vores indsatser er baseret på viden. Her kan du dykke ned i de relevante publikationer.

Har du spørgsmål?

René Højer

Programchef