Søg støtte

Søg

TrygFonden Constructive Fellowships

TrygFonden har i samarbejde med Constructive Institute (CI) på Aarhus Universitet oprettet journalistiske fellowships, der skal medvirke til at skabe en mere konstruktiv og vidensbaseret offentlig debat og derigennem større tryghed.

TrygFonden har siden 2017 støttet uddannelsen af danske journalister via fellowships på Constructive Institute (CI). Journalisterne eller redaktørerne kan til dagligt beskæftige sig med politik, sundhed, uddannelse el.lign.

De udvalgte fellows tilbringer et fuldt akademisk år (10 måneder) på Constructive Institute, hvor de arbejder på hver deres projekt, følger undervisning inden for deres stofområder på Aarhus Universitet og følger et særligt forløb om konstruktiv journalistik, som Constructive Institute afholder.

Mød vores fellows

En håndfuld af de tidligere fellows fortæller, hvordan det har været at være tilknyttet Constructive Institute, og hvad de tager med sig hjem.

Meningen med instituttet er at skabe en mere konstruktiv og vidensbaseret journalistik, der udpeger løsninger i stedet for kun at pege på problemer. CI skal modvirke en stigende tendens til overdrivelser og myter i medierne, der er med til at skabe en forvredet offentlig debat med større utryghed som følge.

Det er målet med programmet at give TrygFonden Constructive Fellows mulighed for at styrke deres viden inden for udvalgte faglige områder samtidig med, at de kan undersøge mulige løsninger på centrale problemstillinger på de stofområder, som de arbejder med nu eller skal arbejde med i fremtiden.

Har du spørgsmål?