Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Fællesskab for udsatte voksne

Opzoomerne

Om donationen

Opzoomerne har et ønske om at etablere et samarbejde mellem boligselskabet AKB og sociale viceværter i Kgs. Enghave for at løfte de sociale indsatser i området. Donationen går til at oprette interessefællesskaber for de lokale borgere, hvor man kan mødes og blive en del af et fællesskab. Der skal også udarbejdes idéer til at forbedre og forskønne lokalområdet, og så skal der være hjælp til borgerne, der eksempelvis har brug for hjælp til at komme i behandling for misbrug eller til at kontakte sagsbehandlere.
Region
Hovedstaden
Type
Projekt
Modtager
Opzoomerne
Støttet beløb
800.000 kr., år 2021
Delmål
En plads i fællesskabet

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Kvinder, Mænd

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Mange brugere kæmper stadig med troen på egne evner og overskud, hvilket viser sig i at det for nogle kan være meget svært at tage initiativ. Men de lidt mere ressource stærke frivillige har uden for vores tilbuds åbningstid selv lavet aktiviteter hvor alle kunne deltage og de hjælper hinanden. Det er nu vores frivillige som fx holder "åben have" på vores grund hvor flere har deltaget i pasningen af haven mv. Nogle har også motiveret andre til at komme i behandling og modtage hjælp fx. medicin

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Socialt netværk 100 % : opnået (primært igennem vores ugentlige aktiviteter) Sundhedstilbud 80 % : opnået (deltagelse i vores motionsklub, brobygning til læger/psykologer/psykiater, ledsagelse). 80 % er stadig alkoholfrie. Selvværd 90 % : opnået Færdigheder 80 % : opnået (samarbejdet med AKB og deltagelse i forskellige projekter) Misbrug 60% i behandling efter 9 måneder : ikke opnået (30 % opnået - hvor af 20 % stadig er clean)

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Taget brugernes fysiske formåen i betragtning har vi erfaret at 2 dage om ugen til samarbejdet med AKB/sammen om en bedre bydel er for fysisk hårdt for mange af brugerne. Så skulle det videreføres ville vi uden tvivl forkorte dette så flere kan være med uden at det er for hårdt. Derudover skal disse projekter ligges i tidsrummet om morgenen/formiddagen da vi har kunnet se at når de lå i eftermiddags timerne var der ikke mange som deltog. Mad & banko har været den største succes.