Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Ferielejr under URK - ny lejr

Ungdommens Røde Kors

Om donationen

Ungdommens Røde Kors afholder hvert år en række ferielejre for børn, som af forskellige årsager har en svær hverdag. Det kan eksempelvis være, at børnene har en sygdom eller et handicap, at de kommer fra en fattig familie, eller at de har været udsat for misbrug eller vold. Grundet lange ventelister i Region Syddanmark blev det sidste år besluttet at åbne en ny lejr. Drømmelejren skal afholdes for første gang i 2016 for 55 socialt udsatte børn, som henvises via indstilling fra kommunernes socialforvaltninger. Donationen fra TrygFonden skal gå til afholdelsen af den første Drømmelejr, herunder leje af lejrskole, mad, udflugter og materialer.
Region
Syddanmark
Type
Projekt
Modtager
Ungdommens Røde Kors
Støttet beløb
34.500 kr., år 2015
Delmål

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Børn, Unge, Kvinder, Mænd

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi har fået opbygget en stabil hjælperegruppe. Vi er kommer ud med et lille overskud som vi kan overføre til næste år, så vi kan købe nogle af de ting vi ikke har ture i år. Samt opbygget en række gode samarbejdspartner ift. bustransport af børn, armbånd og rabataftaler. Samtidig har vi også allerede en aftale med efterskolen om, at leje den igen næste år.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi følte generelt at vi kom godt i mål. Ift. børneantalet havde vi i år 53 børn med på lejren, men havde været i stand til at tage flere med, da vi havde en venteliste. Grunden til at vi ikke havde flere børn med var, at vi er en helt ny lejr og alt var nyt for os og derfor ville vi ikke tage munden for fuld. Til næste år kunne vi godt tænke os, at tage en 10 stykker mere med, så endnu flere børn kan få en sommerferie. Ift. at fusionere det bedste fra flere lejre har det været en utrolig læring proces. Størstedelen af elementerne fungerede optimalt, men på baggrund af grundig evaluering med børn og hjælpere kan vi konkludere, at nogle elementer skal laves om til næste år. Dette er fx drømmedagen (et udflugtsdag hvor børnene selv kunne bestemme hvad de ville) og uges tema (udklædning og udsmykning)

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Ja, som nævnt tidligere, kunne drømmedagen godt have været anderledes. Der var en mindre gruppe af børn, som ikke havde mulighed for at komme på deres ønsketur, men måtte nøjes med en af de andre. Dette skyldes, at vi som ny lejr var nødsaget til, at "gætte" os frem til vores budget, og det var vigtigt for os at overholde budgettet, så vi ikke endte med et underskud. Til næste år vil vi gerne åbne op for flere valgmuligheder på drømmedagen. Og børnene ville også gerne have haft mere tema; herunder udsmykning og udklædning.