Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Fjordmarathon 2023 - for alle!

Aalborg Studenternes Idrætsforening

Om donationen

Aalborg Studenternes Idrætsforening arrangerer Fjordmarathon, som er et motionsløb i Aalborg med distancer fra 2 km til 42,2 km, så alle kan være med. Deltagerne skal bevæge sig langs og over fjorden og ud i grønne parker og områder, og det forventes, at 100 børn og unge samt 400 voksne deltager. Målet er blandt andet at få inaktive voksne, der skal bruge et mål for at opretholde motivationen, til at være fysisk aktive. Donationen dækker udgifterne til samaritter, der er klar til at træde til under løbet.
Region
Nordjylland
Type
Projekt
Modtager
Aalborg Studenternes Idrætsforening
Støttet beløb
17.500 kr., år 2023
Delmål
Sundere liv

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Børn og unge, Voksne

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi har gjort tiltag som at fastligge en dato for næste års løb, som deltagerne allerede fik kendskab til ved målgang i lørdags. Dette for at de har et nyt mål at se frem til. Derudover har vi indledt et samarbejde med Aalborg Firmaidræt ift. at blive styrket på den organisatoriske del ift. at få planlagt de praktiske ting i god tid, være flere frivillige men også at være endnu en forening, som kan sprede budskabet for løbet. Ligeledes samarbejder vi med to løbebutikker ift. at nå ud til folk.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi fik rigtig god feedback fra deltagerne og vi kunne høre, at flere deltagere deltog for anden gang, men også at der var en del nye deltagere. Vi har fået fat i en ny gruppe deltagere, som er arbejdspladser - da flere deltog som firmahold. Derfor kan vi sige at kendskabet til løbet er blevet større. Dog ser vi også udviklingspotentiale ift. at komme ud til flere børnefamilier - som deltager med både børn og voksne. Det var i år primært kun voksne som deltog.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi kan med fordel lave et samarbejde med sygeplejestudiet til næste års løb ift. at hjælpe som samaritter og give dem god praktisk erfaring. Flere af årets samaritter var studerende og det vil derfor give mening, at vi giver de studerende en praktisk erfaring under kyndig vejledning. Derudover har vi erfaret - at det er godt givet ud at ligge ruten forbi andre foreningers faciliteter, da det kan hjælpe på praktiske ting som fx toilet og vanddepot på selve ruten.

Delmål

Sundere liv

Mindre rygning, begrænset alkoholforbrug, mere motion, mindre stress og bedre søvn. Vi vil bidrage til, at voksne let og hurtigt kan få hjælp til livsstilsændringer, og at flere lever længere og med bedst mulig livskvalitet.
Mere om vores fokusområde Sundere liv