Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Kultur- og Aktivitets Events

Kolding Sjølund Udviklingsråd, projekt KSU for Børn

Om donationen

Kolding Sjølund Udviklingsråd, KSU, er en frivillig forening, som har startet ”KSU for Børn”, et projekt, der arbejder med det mål at skabe rammer for trivsel og social inklusion af børn og unge. KSU for Børn fundraiser og udvikler ideer i samarbejde med samarbejdspartnere fra det lokale foreningsliv, børnehave, sfo og skole. Målgruppen er børn og unge fra landsbyerne Sjølund, Hejls og Hejlsminde med særlig fokus på de børn og unge, der står alene uden for fællesskabet. TrygFonden støtter afviklingen af fire planlagte events.
Region
Syddanmark
Type
Projekt
Modtager
Kolding Sjølund Udviklingsråd, projekt KSU for Børn
Støttet beløb
20.000 kr., år 2021
Delmål
Fællesskaber for alle

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Børn, Unge

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
De første år brugte vi mange instruktører udefra, men vi har de sidste år været meget opmærksomme på understøtte lokale kræfter, frivillige, lærer eller pædagoger, med det mål, at de vil integrerer nogle af aktiviteterne i børnenes dagligdag. Feks har en ung pædagog med passion for OCR (forhindringsløb), brugt sin sport og fået både børn og kollegaer med ud i mudderet, til stor glæde og leg. Skolen har støttet op med indkøb af materialer og gæsteinstruktører. SÅ giver en lille indsats god mening

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Et eksempel er vores årlige Gadeidræts Dag som vi har afviklet siden 2017, i samarbejde med skolen. Her købte vi i starten professionelle til at undervise i feks parkour, street dance, ballet, ocr, akrobatik, skateboard og senest diskgolf . Målet med dagen er inspiration og en oplevelse for børn, frivillige og ansatte. Vi oplever at OCR, Skateboard og Diskgolf langsomt bliver integreret i skolen som undervisning og aktivitet i frikvarter, men også som fritidstilbud eller familie aktivitet.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Når vi tilbyder forskellige former for kultur events, med dygtige voksne instruktører og ofte med fokus på fysisk aktivitet og bevægelse. Aktiviteter som man ellers skal køre efter, da det ikke så ofte foregår herude på landet. Det er spændende, anderledes og sjovt at prøve kræfter med andet end fodbold, gymnastik og badminton. Det giver god mening, dog skal vi være meget opmærksomme på, at understøtte de lokale frivillige og professionelle, sådan at de har lyst til at videreføre aktiviteterne

Delmål

Fællesskaber for alle

Gode sociale relationer, oplevelsen af at høre til og dét at kunne være noget for andre er vigtigt for at føle sig tilfreds med livet. Vi vil bidrage til, at alle voksne har mulighed for at tage del i fællesskaber og få hjælp og støtte, hvis de er på vej ud af dem.

 
Mere om vores fokusområde Fællesskaber for alle