Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Lev sundt med kronisk sygdom

Botilbuddene i Brøndby

Om donationen

Lionslund er et botilbud i Brøndby med 25 voksne borgere med varig nedsat funktionsevne. Sundheden blandt voksne udviklingshæmmede er bekymrende dårligere end resten af befolkningen, og fordi en del af beboerne har følgehandicaps som bl.a. epilepsi og diabetes, er det vanskeligt at få borgerne til at motionere, hvilket giver overvægt og gangbesvær. Botilbuddet har tidligere haft en massagestol, som fik gang i beboernes blodomløb og havde en beroligende effekt på de borgere, der havde uro i kroppen. Massagestolen er brudt sammen, og denne donation går derfor til en ny sammen med en crosstrainer, der kan motivere beboerne til at bevæge sig til gavn for deres sundhed.
Region
Hovedstaden
Type
Projekt
Modtager
Botilbuddene i Brøndby
Støttet beløb
67.400 kr., år 2020
Delmål

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Unge, Ældre, Kvinder, Mænd

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi skal have personalet frem i skoen, der med deres medvirken i træningen, motiverer borger til at deltage aktivt. Det er blevet tydeligt, at de medarbejdere, der ynder fysisk træning, oftere møder op i træningscaféen med deres beboere. Målet er, at når Corona har sluppet grebet om vores bosted, at vi kan begynde at bemande vores træningscafé med frivillige!

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi fik penge til henholdsvis en massagestol og en Crossfitt-maskine. Massage stolen er en succes, fordi den virker beroligende på vores beboere. Særlig om morgenen, hvor de afventer bussen, der kører dem til forskellige beskyttede værksteder i nærområdet, er der kø ved massagestolen. En situation hvor vores beboer kan blive udadreagerende, lander de i en indre ro i massagestolen. Crossfitt-maskinen udemærker sig ved at de ved en relativ lille indsats, for trænet hele kroppen.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Personalts interesse i at benytte vores lille træningscafé sammen med vores beboere, er en stærk motiverende faktor for at beboerne overhoved kommer i gang med at træne. Vi arbejder derfor fremadrettet på at få vores træningscafé fast bemandet i nogle timer 1 - 2 gange om ugen. Vi har kun få beboere der formår at aktivere sig selvstændigt, så der skal fremadrettet arbejdes på at personalet tager initiativ til et besøg i træningscaféen.