Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Lindring via musikterapi

Sct.Maria Hospice Støtteforening

Om donationen

På Sct. Maria Hospice arbejdes der for, at den sidste tid er så positiv og livgivende som muligt. Støtteforeningen ønsker derfor at indrette et særligt rum, hvor en musikterapeut og patienter og pårørende kan trække sig tilbage for en stund for at kunne være nærværende sammen og hver for sig under alvorlig sygdom og i livets afslutning. Donationen går til indkøb af en day-bed, to Relax-stole, et bord og belysning, så de ca. 300 patienter, som indlægges hvert år, samt deres pårørende får et roligt og rart sted at være under musikterapien.
Region
Syddanmark
Type
Projekt
Modtager
Sct.Maria Hospice Støtteforening
Støttet beløb
65.000 kr., år 2023
Delmål
Et godt liv som pårørende

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Voksne, Ældre

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Musikterapeuten og øvrige terapeuter er en fast del af personalet på Sct. Maria Hospice og de har alle taget lokalet til sig i en sådan grad, at lokalet er fuldt booket de fleste dage.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Lokalet er blevet præcis som vi ønskede og bliver flittigt brugt som beskrevet i ansøgningen. Respons fra patienter og pårørende har været meget positivt og rosende. De kan mærke en ro og afslapning, når de opholder sig i lokalet og sammen med terapeutisk behandling bliver målene opfyldt. Alle kan efterfølgende mærke en ro, afledning og lindring for den situation, de befinder sig i. Den meditative behandling musikken giver understøtter behandlingen.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Ikke umiddelbart. Vi har fået indrettet et lokale i rolig, afslappet og hjemlig stil, hvor man føler sig godt og tryg tilpas. Et lokale, der på ingen måde virker hospitalsagtig, Et lokale, hvor man kan vælge om man ønsker at ligge ned, sætte sig i en behagelig stol eller kramme i en sofa. Der er mulighed for at sidde ved et bord og fordybe sig i spil, puslespil eller kreative sysler. Fra lokalet kan der ses ud på en dejlig natur med rigt fugle- og dyreliv. Alt lever op til vores forventninger.

Delmål

Et godt liv som pårørende

Mange oplever på et tidspunkt i deres liv at være pårørende til en ældre, som har brug for hjælp. Vi vil bidrage til, at pårørende til svækkede ældre ikke bliver belastet i en grad, så det går ud over deres eget helbred og trivsel.
Mere om vores fokusområde Et godt liv som pårørende