Om donationen
SATS (Studerendes Anæstesiologiske og Traumatologiske Selskab) Aarhus er en nonprofit forening af frivillige lægestuderende ved Aarhus Universitet, der brænder for at fremme interesse og kompetencer inden for anæstesi, intensivmedicin, akutmedicin og traumatologi. Donationen er med til at finansiere gennemførsel af et tredages kursus for 64 studerende, hvor de undervises i avanceret førstehjælp, triagering af patienter, teamsamarbejde og kommunikation. Kurset kører for ottende år i træk og er et supplement til undervisningen på studiet, der har begrænset fokus på præhospital og generel håndtering af akut dårlige patienter.- Region
- Midtjylland
- Type
- Projekt
- Modtager
- Studerendes Anæstesiologiske og Traumatologiske Selsskab (SATS) Aarhus
- Støttet beløb
- 100.000 kr., år 2020
- Delmål
- Hjertestart
Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen
Målgruppen
Unge, Kvinder, Mænd
Forankring
I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?
Kursisterne fik op til flere gange på kurset mulighed for hands-on at øve de forskellige færdigheder igen og igen. Flere kursister, der havde været på kurset før, bekræftede også fordelen i at få det repeteret endnu engang - netop fordi det ikke bliver vedligeholdt på studiet, medmindre man selv opsøger det.
Mål
I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?
Samtlige kursister har givet udtryk for at have lært utroligt meget fagligt på kurset og at have haft en succesoplevelse i forhold til at stå som teamleder i en akut situation, hvilket vil øge sandsynligheden for, at de med succes vil kunne stå i lignende situationer i den virkelige verden.
Aktiviteter
I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?
Tid er den evige faktor, og skulle noget have været anderledes, skulle der have været mere tid til færdighedstræning og debriefing efter øvelserne.
Delmål
Hjertestart
Alle kan og tør træde til ved hjertestop. Vi vil arbejde for, at alle hurtigt træder til med livreddende førstehjælp, og at hjertestarterne er tilgængelige hele døgnet, så flere kan overleve hjertestop med god livskvalitet.