Om donationen
Børns Voksenvenner har i flere end 30 år etableret venskaber mellem børn og voksne. Voksenvennerne giver støtte og opbakning til børn af enlige forældre og nyere familietyper med spinkle netværk. Barnet mødes med sin voksenven og går en tur, spiller spil eller andre hyggelige ting, ligesom barnet kan tale med voksenvennen om, hvad der sker i skolen, eller hvis der er noget, som barnet er ked af eller synes er svært. I Hovedstaden er der mange børn på venteliste, og donationen går derfor til løn til en tovholder i tre år, som har ansvaret for at drive projektet, der skal give omkring 80 nye børn en voksenven.- Region
- Hovedstaden
- Type
- Projekt
- Modtager
- Børns Voksenvenner
- Støttet beløb
- 1.100.000 kr., år 2022
- Delmål
- Klar til livet
Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen
Målgruppen
Børn og unge, Voksne, Ældre
Forankring
I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?
Sideløbende med projektet har organisationen gennemgået nogle forandringer, som har betydning i forhold til forankringen af projektet. Der er etableret en landsdækkende gruppe af koordinatorer, hvor projektets erfaringer vil blive delt og videreført til vores lokalforeninger.
De vigtige erfaringer fra projektet i Hovedstadsområdet vil blive videreført og implementeret i vores landsdækkende familieven-program, hvor vi vil fortsætte med at lave familievenskaber.
Mål
I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?
Børns Voksenvenner søgte om 1.876.380 kr. til et 3-årigt projekt. Vi modtog med stor taknemmelighed 1.100.000 kr. Efter aftale med TrygFonden har vi derfor nedjusteret projektets målsætninger og tidsrammen til 2 år.
På den baggrund er målsætningen i høj grad blevet indfriet: "Større Smil i Små Familier" har styrket familieven-programmet ved at opstarte nye aktiviteter og udbrede kendskabet.
Aktiviteter
I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?
Vi har haft stor succes med rekruttering af familier med spinkle netværk, men har også igennem projektet erfaret, at der med fordel kan arbejdes videre med rekrutteringen af frivillige venner og matchere. Organisationen har fokus på at øge vores kendskabsgrad og at styrke vores brand, så vi kan tiltrække endnu flere frivillige. For at imødekomme den store efterspørgsel fra familier har vi eksempelvis også besluttet at oprette netværksgrupper for familier på vores venteliste.
Delmål
Klar til livet
Et godt fysisk og mentalt helbred er en grundlæggende forudsætning for børn og unges trivsel og muligheder for at udfolde deres potentiale. Vi vil arbejde for børn og unges mentale trivsel og gode relationer i de tidlige år, at børn og unge ikke bruger tobak, at de drikker mindre alkohol, bevæger sig og sover tilstrækkeligt og er med i fællesskaber.
Mere om vores fokusområde Klar til livet