Søg støtte

Søg

Selvevaluering

TC Taastrup – fællesskabet

TC Taastrup

Om donationen

Denne donation skal gå til TC Taastrup, som er et værested for hjemløse og misbrugere. TC Taastrup laver også opsøgende arbejde på gaden og hjemmebesøg for at hjælpe dér, hvor målgruppen befinder sig. Værestedet har mellem 16 og 35 besøgende om ugen, hvilket årligt svarer til cirka 90-100 unikke brugere. Siden foreningens opstart i 2016 er det lykkedes at øge antallet af brugere markant, og de har bl.a. hjulpet en bruger i uddannelse, en ud af misbrug og to til at genoptage kontakten til familien. Værestedet er åbent hver torsdag mellem kl. 19 og 21, hvor brugerne kan komme og få et bad, blive barberet og få rent tøj. Der bliver desuden serveret et gratis måltid, og det er muligt at deltage i forskellige sociale aktiviteter, fx bordfodbold og brætspil.
Region
Hovedstaden
Type
Projekt
Modtager
TC Taastrup
Støttet beløb
421.680 kr., år 2017
Delmål
Alle med fra start

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Unge, Kvinder, Mænd

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi er lykkedes med at skaffe en del faste givere til vores arbejde. Så nu er der en fastansat lønnet leder, og vi har planer om at ansætte en medarbejder mere, da vi ønsker at udvide vores gadeplansarbejde på Vesterbro i København. Vi har et godt samarbejde med kommunen samt misbrugscentret i Hvidovre. Vi oplever vores gæster inviterer andre gæster med. Bedre anbefaling kan man næppe få.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Bevillingen startede 1-1-2018. D. 15-1-2018 kørte vi en mand i døgnbehandling. Han var på statsheroin, nu er han clean og har gennemført en jobtræning, er genforenet med hans familie, efter 13 års fravalg fra familiens side. I 2019 hjalp vi en ung narkoman i døgnbehandling. Han læser nu på pædagogseminaret. I oktober 2019 sendte vi en ung misbruger i døgnbehandling. Han er færdig om 3 mdr, og flytter til Jylland for at starte på en frisk. Han er ved at snakke med kommunen om uddannelse.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Jeg tror ikke vores gæster primært kommer pga aktiviteterne. De kommer for fællesskabet! Aktiviteterne er et godt redskab for at få en god relation, og derigennem et givende fællesskab. Så jeg ville ikke gøre noget anderledes, bortset fra, at vi er begyndt at cykeltræne med vores gæster i større grad. Det har virkeligt rykket nogle grænser hos nogen af vores gæster.

Delmål

Alle med fra start

Alle børn og unge har brug for en hverdag med skolegang og fritidsliv i fællesskaber med jævnaldrende. Vi vil bidrage til at børn og unge, der vokser op i udfordrede familier, eller selv er udfordrede af psykiske og sociale vanskeligheder, kan leve et liv, der ligner det liv, alle andre børn og unge har.

Mere om vores fokusområde Alle med fra start