Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Tilbage til fællesskabet

TC Taastrup

Om donationen

Værestedet i Taastrup er et sted for misbrugere. Det drives af frivillige og ”lever af” gaver, donationer og overskudsmad fra supermarkeder. Misbrug og fællesskab hænger sammen, og når man er endt i et misbrug, skyldes det ofte, at man har mistet sit arbejde, er blevet skilt, har mistet kontakten til familie og venner og måske også mistet sin bolig. Derfor går vejen tilbage til et liv uden misbrug også igennem et fællesskab, og det fællesskab tilbyder Værestedet. Her kan misbrugere komme hver torsdag til te, kaffe og håndmadder og via det fællesskab, der opstår her, får brugerne selvtillid og tør arbejde med deres personlige udfordringer og bagvedliggende problemer. Værestedet vil også gerne kunne afholde ture og arrangementer som fx en tur i Zoologisk Have, en weekendtur, fodboldkampe og bordfodbold-turneringer, hvilket denne donation giver mulighed for.
Region
Hovedstaden
Type
Projekt
Modtager
TC Taastrup
Støttet beløb
40.000 kr., år 2015
Delmål

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Unge, Kvinder, Mænd, Sygdomsramte

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
TC Taastrup er en del af Teen Challenge Danmark. Vi mødes ofte med ledere og medarbejdere fra andre TC Væresteder i Danmark. Lokalt arbejder vi sammen med 3 andre væresteder i Taastrup. TC Taastrup er dog de eneste, der er opsøgende på gadeplan. TC Taastrup er med på en portal med tilbud som kommunen henviser til, hvis et menneske er hjemløs eller misbruger. Vores borgmester holdt båltale til vores Sankt hans hvor vi var 60 mennesker samlet. Borgmesteren kommer igen 15-12-2016 til vores julefest. Der bliver vi ca. 45 mennesker. Vi har været i lokal avisen 3 gange. http://sn.dk/Taastrup/TC-Taastrup-cykler-Sjaelsoe-rundt/artikel/574501 http://sn.dk/Taastrup/Stor-begejstring-aeldre-strikker-til-hjemloese/artikel/615151 http://sn.dk/Taastrup/Koncert-med-Sabina-Mathew/artikel/537746

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi syntes vi er lykkedes med meget af det vi gerne ville da vi startede værestedet i februar 2015.Tilbage til fællesskabet er et vidt begreb. Hvad er en succes i et menneskes liv? For nogen er det at få en bolig og kunne evne at fast holde den, andre tør drømme om at komme på arbejdsmarkedet igen og andre er det at få kontakt til familien igen. I 2015 arbejdede vi med en mand der havde været hjemløs i 5 år. Han boede i trappeopgange og levede af at samle flasker. Han har været i døgnbehandling siden februar 2016 og er nu i bo træning. Han har fået kontakt til sin søster som han ikke har haft kontakt med 5 år. Faktisk troede både kommune og søsteren at han var død, da han bare pludselig forsvandt. Dette er kun lykkedes da de frivillige medarbejdere i TC Taastrup, har ydet en ekstra ordinær indsats for personen. En ung pige formåede at være clean i 6 mdr, og starte skole. En hjemløs mand har formået at beholde bolig siden 1-3-2016. Han har via værestedet TC Taastrup, været i døgnbehandling i en kort periode, og evner nu at fastholde egen bolig. En anden succes er også en psykisk ustabil mand der cykler meget på sin racer cykel. Han er social dårlig, og lider af mindreværd. Han lykkedes med at holde et foredrag for medarbejdere og vore brugere om sin sommerferie i 2015. Han cyklede over 600 km, og fortalte og viste billeder fra turen.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi søgte om en sommerhus tur. Dette måtte vi opgive, da det ville være forbundet med store udfordringer mht abstinenser. Vi valgte i stedet at lave aktiviteter på værestedet såsom filmaftener, bowlingture, biografture. Vi fik midler til at tage på sommerferie i 6 dage med 4 af vore gæster til et rehabiliteringscenter i Jylland. Der var sommerlejr for alle væresteder under Teen Challenge. Dette var en kæmpe succes. Faktisk er en af deltagerne vi havde med, nu i døgnbehandling på stedet.