Søg støtte

Søg

Nyhed -

Alle Børn Cykler: Nu cykler 129.000 elever med i skolekampagne

Mandag d. 5. september 2016 lyder starten på Alle Børn Cykler. Cyklistforbundet og TrygFonden står bag kampagnen, der sætter cykling på skoleskemaet på 925 skoler i hele landet de næste to uger.


Seje børn styrer selv! Sådan lyder slogannet i årets Alle Børn Cykler kampagne, som kører fra 5.-18. september. I løbet af kampagnen vil cyklende ambassadører, konkurrencer og cykelarrangementer over hele landet få flere børn i sadlen.

Flere børn sikkert på cyklen

Sidste år tilbagelagde børnene i Alle Børn Cykler 600.000 kilometer - heraf 93 pct. af turene med cykelhjelm. Normalt bruger ca. hvert andet barn cyklen som primært transportmiddel til skole. Men blandt kampagnens 129.000 deltagere ligger dette tal på 70 til 80 pct. Også brugen af hjelm blandt børnene ligger ca. 13 pct. højere under kampagnen. Som tidligere skolelærer glæder det transport- og bygningsminister Hans Chr. Schmidt, at kampagnen får flere børn til at cykle i skole og huske hjelmen.

"Både børn og voksne har godt af at komme ud og få noget frisk luft og noget motion. Derfor synes jeg også, det er fantastisk, at kampagnen Alle Børn Cykler er med til at få flere børn til at trampe i pedalerne – og ikke mindst at huske hjelmen," siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt.

Kommunal opbakning

En lang række af landets kommuner står sammen med Cyklistforbundet og TrygFonden bag kampagnen, som dermed skaber lokal opbakning til at få flere børn sikkert på cyklen.

Det er vigtigt, at vi alle arbejder for at give børnene de bedste og mest sikre rammer for at bruge cyklen som transportmiddel

"Med kampagnen vil vi gerne sætte fokus på de mange fordele der er ved børns cykling – ikke mindst børnenes sundhed og den positive effekt bevægelse har på børns indlæring og trivsel. Men brugen af cyklen starter ikke kun hos børnene selv. Det er vigtigt, at vi alle – forældre, lærere og kommuner – arbejder for at give børnene de bedste og mest sikre rammer for at bruge cyklen som transportmiddel," siger Gurli Martinussen, direktør i TrygFonden.

Og da langt de fleste skoleveje er kommunale veje, er samarbejdet med kommunerne en vigtig del af kampagnen.

"De 40 kommuner, som vi samarbejder med giver kampagnen en stærk lokal tilknytning, som er vigtig for at nå ud til skolerne. Og med en ny pris som årets Børnecyklekommune sætter vi fokus på en kommune, der arbejder ekstra aktivt med at forbedre forholdene for børn i trafikken," siger Klaus Bondam, direktør i Cyklistforbundet.

Cyklende ambassadører

På kampagnens facebookside kan man i år følge børnenes egne oplevelser ved at cykle. For helt almindelige skolebørn fra forskellige dele af landet har nemlig sagt ja til at være ambassadører for Alle Børn Cykler kampagnen ved at fortælle om hvorfor de cykler,

"Det er vigtigt også at huske glæden ved at cykle, hvis man vil have flere børn i sadlen. De historier kampagnens børneambassadører selv fortæller, viser med al tydelighed, at cykelturen til skole og i fritiden kan give en masse fantastiske oplevelser," siger Klaus Bondam, Direktør i Cyklistforbundet. 

Se børneambassadørernes historier og følg kampagens mange aktiviteter på www.facebook.com/alleborncykler og på kampagens website www.abc-abc.dk.

 

Om Alle Børn Cykler:

  • Det er gratis at være med i Alle Børn Cykler og tilmeldingen er åben frem til kampagnestart 5. september. Tilmelding sker på www.abc-abc.dk.
  • Alle Børn Cykler er en børnemotionskampagne, der sidste år fik 135.990 skoleelever i hele landet op på cyklerne.
  • I to uger samler klassen point ved at bruge hjelm og cykle så mange dage som muligt. Efter kampagnen trækkes der lod om sjove og lækre cykelpræmier.
  • Alle Børn Cykler har til formål at få flere børn til at cykle sikkert til og fra skole – og cykle mere i det hele taget.

Christoffer Elbrønd

Projektchef