Søg støtte

Søg

Nyhed -

Fem nye TrygFonden fellows skal fordybe sig på Constructive Institute

En håndfuld journalister og reportere fra danske medier er blevet valgt som TrygFonden Constructive Fellows og skal fra 1. september fordybe sig i konstruktiv journalistik på Constructive Institute i Aarhus.


De fem nye TrygFonden fellows, der får mulighed for at tilbringe et fuldt akademisk år på Constructive Institute, kommer til at arbejde med hver deres projekt, følge undervisningen inden for deres stofområder på Aarhus Universitet og følge et særligt forløb om konstruktiv journalistik, som Constructive Institute afholder. Felowsene vil bl.a. beskæftige sig med emner som integration i skolerne, ekstremisme og frygt, tillid mellem politikere og medier, samt hvordan den konstruktive vinkel også kan bruges til de hurtige og korte nyheder.

De fem nye TrygFonden Constructive Fellows er:

  • Hans Davidsen-Nielsen, 56, journalist, Politiken
  • Minna Skau, 50, journalist, Ritzau
  • Morten Runge, 41, journalist, DR
  • Sarah Golczyk, 39, DR
  • Friederike Felbo, 37, reporter, TV2 Nyhederne

De fem TrygFonden fellows kommer 1. september til at starte på Constructive Institute sammen med syv andre fellows. Det er det største antal fellows siden oprettelsen i 2017.

"Hvis journalistikken ikke virker, så går demokratiet i stykker. Og lige nu har mediebranchen brug for at gentænke sin rolle. Det kræver ny viden og tid til at udvikle nye troværdige fortælleformer, der kan genetablere journalistik som det troværdige fundament under vores offentlige samtale,” siger direktør på Constructive Institute, Ulrik Haagerup.

At hjælpe journalistikken til at hjælpe et demokrati under pres er præcis missionen for de 12 kommende fellows

De nye fellows på Constructive Institute er sammen med det øvrige ansøgerfelt vurderet af Unni From, viceinstitutleder, Institut for Kommunikation og Kultur – Medievidenskab, Aarhus Universitet, Henrik Berggreen, Uddannelseschef, DMJX, tidligere BBC-chef Richard Sambrook, nu direktør for Centre of Journalism, University of Cardiff, Jacob Kwon, chefredaktør på TV2 Nyhederne, Christian Jensen, chefredaktør på Politiken, leder af fellowship-programmet journalist Orla Borg og Ulrik Haagerup.

Det uafhængige institut har med adressen på Aarhus Universitets campus som mission at ændre den globale nyhedskultur på fem år for at gøre journalistik mere ansvarlig og inspirerende til mulige løsninger på fremtidens væsentlige udfordringer for samfundet.

Læs mere om vores samarbejde med Constructive Institute på Aarhus Universitet.