Søg støtte

Søg

Nyhed -

Få dine naboer til at snyde tyven, mens du er på ferie

Sommerferien nærmer sig, og det er højsæson for indbrud. Hvis naboer holder øje med dit hjem, mens du er væk, er der mindre risiko for at få besøg af ubudne gæster. Derfor er det nu tid til at aftale feriehjælp.


Pakke kuffert, købe solcreme og aflevere husdyret til pasning. Har du også en lang liste med ting, du skal nå, inden du tager hul på sommerferien? Så husk også at tilføje ”aftale feriehjælp” til listen.

Vi ved, at Nabohjælp forebygger op mod hvert 4. indbrud

 

Julie Kofoed, Nabohjælp

Opmærksomme naboer kan nemlig være den afgørende faktor, når det handler om at forebygge indbrud. Når du rejser væk i ferien, så husk at lave aftaler med betroede naboer om at holde øje med dit hjem: Med vakse øjne og enkle tricks kan de på effektiv vis være med til at skræmme tyven væk.

”Vi ved, at Nabohjælp forebygger op mod hvert 4. indbrud. Derudover er Nabohjælp med til at styrke naborelationer, så man får et større fællesskab i nabolaget. De fleste foretrækker at bo i et nabolag, hvor man trives godt med sine naboer,” siger Julie Kofoed fra Nabohjælp, som Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden står bag.

Gode råd: Sådan kan du og din nabo snyde tyven i ferien

Når du er bortrejst, er det en god idé at aftale med din nabo, at han eller hun gør følgende:

  • Smider lidt skrald i din skraldespand udenfor og kører den på plads, hvis den står og flagrer.
  • Tømmer din postkasse eller skubber posten helt ind.
  • Parkerer sin cykel eller bil i din indkørsel.
  • Går en runde om huset for at se, om alt er ok.
  • Sender Alt-ok-beskeder til Nabohjælp-appen, så du trygt kan holde ferie.

Få flere gode råd til ferien. Besøg nabohjaelp.dk/ferie

Brug Nabohjælps app til at aftale feriehjælp

Feriehjælp er enkelt og kan både aftales over hækken, til jeres årlige vejfest, eller når I passerer hinanden i nabolaget. Du kan også bruge Nabohjælps app, hvor du kan invitere dine mest betroede naboer til at passe på dit hus, mens du er på ferie.

”På den måde får dine feriehjælpere løbende gode råd og påmindelser om at få huset til at se beboet ud; fx ved at parkere en bil i indkørslen, tømme postkassen eller flytte rundt på ting. Påmindelserne i appen gør, at feriehjælpen bliver mindre tilfældig, og det er netop systematikken, der snyder tyven,” siger Julie Kofoed.

 

Har du spørgsmål?

Britt Wendelboe

Projektchef