Søg støtte

Søg

Anette Petersen Anette Petersen

Anette Petersen

Trafikleder, 55 år

Kandidat i Syddanmark

Bor i Fredericia Kommune


Jeg er hverken dum eller doven. Jeg vil gøre mig umage med, at fondes penge bliver brugt med håb og fornuft.

Jeg er født og opvokset på Aabenraa-egnen i Sønderjylland. I dag bor jeg i Fredericia. Jeg arbejder hos Banedanmark i Fredericia som trafikleder. Jeg har fundet mig godt til rette i Fredericia. Som hundeejer kan man ikke andet end at holde af alle de steder, hvor man har adgang til skov eller strand i denne kommune.
Jeg er gået hen og blevet 54 år gammel. Med mange flere gode end dårlige dage i mit liv. Det er den vigtigste grund til, at jeg stiller op.
Alle har ret til at have flere gode dage end dårlige dage. Lige meget, hvilket sted man måtte være i sit liv. Alverdens fonde lagt sammen kan ikke rette op på alt det, der kan gå galt i et liv. En målrettet strategi fulgt op af en gennemarbejdet plan for uddeling af midlerne i TrygFonden vil dog altid kunne gøre en forskel for mange mennesker.

Der er to områder, som har min særlige interesse.

Det ene handler om, hvordan dele af befolkningen kan føle sig rendt over ende af det digitaliserede samfund. Det kan være mennesker fra alle aldersgrupper, men især de ældre i vores samfund kan få problemer. Det er en gruppe mennesker, der i forvejen er i fare for at blive overset, og som ikke er først i køen til selv at opsøge hjælp. Hverken til de store eller små udfordringer i hverdagen. De mennesker vil jeg forsøge at have lidt ekstra fokus på.

Det andet handler om de ca. 600 mennesker, der hvert år vælger at tage deres eget liv i Danmark. I mit arbejde med jernbanen er det et emne, som man ikke kommer udenom at tænke over. På samme måde som, der skal være fokus på at forhindre ulykker i hjemmet, på vejene, på havet osv., så skal der også reddes liv fra gruppen af mennesker, som er i fare for at komme i en selvmordsstatistik. Løsningen har jeg ikke, men jeg vil gerne se på om de projekter, der får tilskud, også kan fange nogle fra den forholdsvis store gruppe mennesker, der hvert år forsøger at tage deres eget liv.

Min holding til TryghedsGruppen & TrygFonden

Medlemmer

Næsten hver fjerde dansker er medlem af TryghedsGruppen. Som forsikringstager i Tryg, Alka eller gennem en af Trygs samarbejdspartnere er du medlem af TryghedsGruppen, der står bag TrygFonden. Som medlem af TryghedsGruppen kan du også få udbetalt medlemsbonus, og du kan få indflydelse på vores beslutninger ved at stille op og stemme ved vores valg til repræsentantskabet.

Medlemmerne skulle gerne kende Tryghedsgruppen for andet end, at det er dem, der sender en bonus en gang om året. Der er mulighed for at få indflydelse og for at påvirke, hvad penge skal bruges på. Det håber jeg som minimum, at jeg kan øge kendskabet til i min omgangskreds og blandt mine kollegaer.

Ejerskab af Tryg

TryghedsGruppen er største aktionær i Tryg. Tryg leverer forsikringsløsninger til kunderne, der er med til at skabe tryghed i deres hverdag. Tryg har en ambition om at skabe verdens bedste forsikringsselskab. TryghedsGruppen står bag denne ambition som en økonomisk stærk og langsigtet ejer.

Tryg har det bedste navn til et forsikringsselskab. De skal blive ved med at gøre sig umage med at hjælpe deres kunder, når deres hverdag er blevet invaderet af utryghed.

TrygFonden

TrygFonden varetager TryghedsGruppens almennyttige aktiviteter. Vi er selv drivkraft bag en række projekter, arbejder aktivt for at finde de bedste samarbejdspartnere og donerer hvert år midler til hundredevis af små og store projekter i hele landet. TrygFondens mission er at bidrage til, at alle kan tage ansvar for egen og andres tryghed.

Ved at læse mere om TrygFonden er det gået op for mig, hvor mange forskellige ting de giver midler til. Det er en fantastisk ide. Jeg er virkelig glad for tanken om at tjene penge for at bruge dem til fælles gavn. Det er både sympatisk og praktisk på samme tid.

Frivilligt arbejde

Frivilligt arbejde er utroligt vigtigt for rigtigt mange funktioner i vores hverdag. Om man sælger tøj i en genbrugsbutik, sidder i bestyrelsen i den lokale idrætsforening eller tager en pose med til at samle affald, når man går på stranden, er ikke det afgørende. Det er en personlig indsats til fælles gavn. Den indsats skal anerkendes og støttes.

Bæredygtig investering og klimavenlige projekter

Der er ganske enkelt ingen grund til ikke at have klimaet og bæredygtighed med i sine overvejelser, når man træffer en beslutning. Derfor synes jeg også, at disse overvejelser skal med, når TrygFonden giver penge til projekter. Hvor stor en relevans, det har for den enkelte ansøgning, må afgøres fra sag til sag.

Hjerteløbere

Jeg er ikke hjerteløber. Til gengæld er jeg begyndt at løbetræne efter, at jeg så et indslag med en hjerteløber. Der gik det op for mig, at jeg faktisk ikke kan løbe efter hjælp til nogen. Hvis man ikke er høflig nok til at miste bevidstheden på parkeringspladsen foran et sygehus, så er jeg i for dårlig form til at hjælpe. Eller jeg var. For nu kan jeg løbe næsten 3 km. Alene den opmærksomhed, hjerteløberne får, er nok til at gøre en forskel. Og det er en succes, synes jeg.

Andre kandidater

Steen Madsen

Steen Madsen

Landbrugsmedhjælper

46 år

Lisbeth Oxholm Andersen

Lisbeth Oxholm Andersen

Selvstændig HR konsulent

55 år

Kenneth Eliasen

Kenneth Eliasen

Tømrer

34 år

Gert Christiansen

Gert Christiansen

Direktør

67 år

Lena Baunsgaard Pedersen

Lena Baunsgaard Pedersen

Administrationskoordinator

51 år

Poul Andersen

Poul Andersen

Forhenværende medlem af Folketinget

69 år

Maria Kaspersen

Maria Kaspersen

Faglig konsulent

41 år

Dorthe K. Graugaard

Dorthe K. Graugaard

Advokatsekretær

51 år

Andreas Munch Møller

Andreas Munch Møller

Viceborgmester

37 år

Dennis Ørsted Petersen

Dennis Ørsted Petersen

Konsulent

34 år

Henrik Thulstrup Bruhn

Henrik Thulstrup Bruhn

Landmand, Tømrer og Virksomhedsejer

53 år

Torben Jensen

Torben Jensen

Adm. direktør

55 år

Torben Struck

Torben Struck

Postarbejder

44 år

Erik Sievertsen

Erik Sievertsen

Faglig sekretær

55 år

Helle Bleeg

Helle Bleeg

Pensionist - tidligere mediekonsulent

67 år

Jesper Knudsen

Jesper Knudsen

Cand.jur. (tidligere advokat)

65 år

Henrik Puggaard

Henrik Puggaard

Fællestillidsrepræsentant

39 år

Ferdinand Rendebo Jepsen

Ferdinand Rendebo Jepsen

Filialdirektør

65 år

Lone Schultz Hedemand

Lone Schultz Hedemand

Selvstændig, Sygeplejerske

66 år

Peter Warno

Peter Warno

Forsikringsspecialist

51 år

Alex S. Nielsen

Alex S. Nielsen

Key Account Manager

64 år

Lars Erik Hornemann

Lars Erik Hornemann

Selvstændig og kommunalpolitiker

65 år

Bjarne Kremmer Elnegaard

Bjarne Kremmer Elnegaard

Formand

64 år

Peter Bækgaard Madsen

Peter Bækgaard Madsen

Specialkonsulent

59 år

Mikkel Linnet

Mikkel Linnet

Brandinspektør

48 år

Per Bergholdt

Per Bergholdt

Områdeleder

53 år

Peter Lykkegaard

Peter Lykkegaard

Konsulent i Fagbevægelsens Hovedorganisation

36 år

Allan Kruse

Allan Kruse

Direktør for Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier

50 år

Søren Ipsen

Søren Ipsen

Beredskabsdirektør

49 år

Allan Westergård Christensen

Allan Westergård Christensen

Næstformand i Dansk Told & Skatteforbund

50 år